cetvrtak, 16. april 1998.

SESTI DAN MIRNIH PROTESTA KOSOVSKIH ALBANACA

U Pristini demonstriralo deset hiljada ljudi

Pristina, Kosovska Mitrovica, Beta. - Nekoliko desetina hiljada kosovskih Albanaca i juce je, sesti put za redom, mirno protestovalo u vise gradova na Kosovu i Metohiji. U Pristini se, prema slobodnoj proceni reportera, na polucasovnim protestima okupilo gotovo deset hiljada kosovskih Albanaca. Protesti u Pristini su protekli bez incidenata. Policije nije bilo na ulicama u vreme protesta.

Te proteste, koje organizatori nazivaju mirnim setnjama glavnim gradskim ulicama, organizuje 13 partija i udruzenja kosovskih Albanaca. Organizator tih protesta prekjuce je saopstio da ce nastaviti sa “mirnim, protestnim setnjama, sve dok traje ovako napeta situacija na Kosovu i dok se specijalne policijske snage ne povuku sa Kosova". Ucesnici protesta u Pristini, kao i minula cetiri dana, nisu nosili transparente niti uzvikivali parole.

Prvog dana tih protesta u Pristini, 9. aprila, demonstranti su nosili transparente na kojima su na albanskom i engleskom jeziku bile ispisane reci: nezavisnost, mir, sloboda. Tada su nosene albanske i zastave SAD. Vise od pet hiljada kosovskih Albanaca ucestvovalo je juce, sesti put za redom, u polucasovnim protestima u Kosovskoj Mitrovici. Protesti su, kao i prethodnih dana, protekli bez incidenata. Na ulicama ovog drugog po velicini gradu na Kosovu i Metohiji u vreme protesta bilo je malo policajaca. Jucerasnji protesti kosovskih Albanaca u Kosovskoj Mitrovici su bili najmasovniji.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /