subota, 18. april 1998.

RAZGOVORI PREDSEDNIKA FRANCUSKE I CRNE GORE U PARIZU

Sirak obecao pomoc EU Crnoj Gori

Ukoliko Jugoslaviji budu nametnute sankcije zbog Kosova, Francuska ce od svojih partnera traziti da Crna Gora bude od njih izuzeta - izjavio Milo Djukanovic

Identicni stavovi o resenju kosovskog
problema: Milo Djukanovic i Zak Sirak
Foto: Rojters
Pariz, AFP. - Francuski predsednik Zak Sirak rekao je juce predsedniku Crne Gore Milu Djukanovicu da Francuska u potpunosti podrzava tu jugoslovensku republiku.

"Crna Gora ima punu podrsku Francuske", izjavila je portparol francuskog predsednika Katrin Kolona, posle jednocasovnog razgovora Siraka sa crnogorskim liderom.

Kolona je saopstila da Sirak i Djukanovic imaju identicne stavove kada je rec o pitanju Kosova. Francuski predsednik je rekao da je njegova zemlja "duboko zabrinuta zbog drzanja jugoslovenskih vlasti" u kosovskoj krizi i da se zalaze za dijalog kojim bi se postigao sporazum izmedju Srba i kosovskih Albanaca.

Djukanovic je izjavio da je "veoma impresioniran" prijemom kod Siraka, buduci da je francuski predsednik obecao pomoc Crnoj Gori u brojnim oblastima. "On je takodje obecao francusku inicijativu na nivou Evropske unije(EU), kako bi EU poslala pomoc Crnoj Gori", dodao je on.

Ukoliko Jugoslaviji budu nametnute sankcije zbog postupanja prema kosovskoj krizi, Francuska ce takodje traziti od svojih partnera da Crna Gora od njih bude izuzeta, rekao je Djukanovic. foto MDF 02651

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /