subota, 18. april 1998.

JAT NAPRAVIO REZERVNI PLAN ZA SLUCAJ SANKCIJA

Turisticke agencije ne menjaju planove

Beograd. - Mogucnost ponovnog uvodjenja sankcija, kako “Nasa Borba" saznaje, primorala je najveceg jugoslovenskog avio-prevoznika JAT da izradi rezervni plan rada po kome bi putnike do aerodroma u Budimpesti i Temisvaru prevozili autobusi. Iako se redakciji javljalo vise gradjana kojima je uskracena mogucnost rezervisanja karte za letove posle 27. aprila, juce je rezervacije bilo moguce izvrsiti telefonom, a moguce poteskoce pravdaju se problemima sa terminalima.

Agencija “Interspid" , koja je u vreme sankcija vrsila prevoz na relaciji Beograd - Aerodrom Budimpesta, takodje ce broj polazaka kojih sada ima jedan dnevno, prilagoditi situaciji. Slican odgovor dobili smo i u vecim turistickim agencijama koje koriste usluge JAT-a, koje ce u slucaju sankcija takodje upotrebiti rezervni plan iz vremena prethodnog embarga.

Prema podacima spediterskih kuca, ni domaci auto-prevoznioci koji obavljaju promet sa inostranstvom nisu poceli da razmisljaju o vracanju kamiona u zemlju, izmedju ostalog i zbog toga sto smatraju da ih pocetne mere nece “zakaciti".

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /