subota, 18. april 1998.

MANOJLO VUKOTIC, DOSADASNJI GLAVNI UREDNIK DNEVNIKA "BLIC"

Vecina zaposlenih presla u "Novi Blic"

Beograd. - Manojlo Vukotic, bivsi direktor i glavni urednik lista "Blic" najavio je na jucerasnjoj konferenciji za stampu da sa gotovo kompletnom redakcijom u ponedeljak izdaje dnevni list pod nazivom "Novi Blic", na 24 strane u tirazu od 210.000 primeraka. "Novi Blic" ce, prema njegovim recima, zadrzati osnovno, beogradsko i regionalna izdanja, kostace dva dinara i bice stampan na cirilicnom pismu. Prostorije redakcije novog lista bice u Vlajkovicevoj ulici, iznad stamparije ABC, u kojoj ce se list i stampati. Vukotic je saopstio da je kompletan tim zaposlenih i honorarnih saradnika, izuzev nekoliko imena, kao i celo dopisnistvo odlucilo da predje u "Novi Blic". Vukotic je dodao da je u njegovom vlasnistvu 50 odsto "Novog Blica", ali nije zelo da kaze u cijem je posedu druga polovina kapitala.

On je juce ponovio da su nesporazumi sa vlasnicima i osnivacima trajali izvesno vreme, te da su kulminirali zahtevom osnivaca da se otpusti polovina zaposlenih ili plate smanje za 50 odsto i to posle zahteva uredjivackog kolegijuma da se plate usklade sa rastom marke.

Manojlo Vukotic je dodao da veruje da "Novi Blic" nece kratko trajati zato sto ce ga raditi "sampionski tim koji je i dosada pravio najtirazniji list u Jugoslaviji".

Na novinarsko pitanje da li zna da li ce se dvobroj "Blica" pojaviti u subotu na kioscima Vukotic je odgovorio da zna da ekipa koja je ostala u "Blicu" pokusava da napravi broj, ali da ne zna kakva ce im biti sudbina.

U redakciji "Blica" juce prepodne su zaposleni potpisivali ugovore o prelasku u "Novi Blic", medjutim, u poslepodnevnim casovima redakcija je delovala prilicno pusta.

Veselin Simonovic, novi glavni i odgovorni urednik "Blica" izjavio je juce za "Nasu Borbu" da ce pricekati i videti ko ce ostati u novini, da radi dvobroj koji ce se u subotu sigurno pojaviti na kioscima. Na pitanje ko ce da uradi novine posto je izvesno da je najveci deo redakcije odlucilo da podje za Manojlom Vukoticem Simonovic je odgovorio. "To koliko ce ljudi ostati, a koliko otici nije bitno, novine se rade i sigurno ce izaci".

O. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /