subota, 18. april 1998.

CRNOGORSKI EKONOMISTI ODLUCILI SE ZA NESTANDARDNO SAVETOVANJE

Berza preduzetnickih ideja

U Herceg-Novom 29 i 30 aprila skup ekonomista pod nazivom "Preduzetnistvo, menadzment, biznis u Crnoj Gori. Ocekuje se da ce se ucesnicima obratiti i Milo Djukanovic

Beograd. - Nove ideje za novi biznis kroz podsticanje preduzetnickog nacina razmisljanja - cilj je savetovanja crnogorskih ekonomista, koje ce biti odrzano 29. i 30. aprila u hercegnovskom hotelu "Plaza" pod nazivom: "Preduzetnisvo, menadzment, biznis u Crnoj Gori" .

Za razliku od svih dosadasnjih savetovanja ekonomskih strucnjaka, ovo u Herceg Novom prema zamisli organizatora (Savez ekonomista Crne Gore) imace neuobicajenu tematsku konfiguraciju sastavljenu iz cetiri bloka. U delu rezervisanom za referate, umesto klasicnog teoretisanja, pedesetak mladjih ekonomista iz zemlje i inostranstva treba da odgovori kako uspesno razvijati biznis u datim ogranicenjima. Sve sugestije i saveti strucnjaka bice okrenuti pojedincu, firmi i projektu.

Poseban deo savetovanja bice posvecen predstavljanju preduzeca, a cilj je da se ukaze na mogucnosti razvoja preduzetnistva.

- Imacemo i berzu preduzetnickih ideja na kojoj cemo nastojati da povezujemo ljude koji imaju ideje i potencijalne investitore - kaze Veselin Vukotic, predsednik Saveza ekonomista Crne Gore. - Vec nam je prijavljeno osam ideja privatnih preduzetnika i sest velikih poslova na nivou Crne Gore. Ove godine pocinjemo sa berzom i ocekujemo u buducnosti da ona bude teziste ovog savetovanja.

Kao cetvrti blok savetovanja predvidjen je okrugli sto predstavnika ekonomskih, masinskih i elektrotehnickih fakulteta iz Jugoslavije, eksperata iz konsalting firmi i privatnih preduzetnika. Cilj je da se osmisle oblici povezivanja ove tri oblasti, jer se pokazalo da je znanje sve kriticniji faktor domaceg biznisa.

Na savetovanje crnogorskih ekonomista pozvani su diplomatski predstavnici akreditovani u SRJ, savezi ekonomista, privredne komore i ekonomski fakulteti iz svih bivsih jugoslovenskih republika, niz poznatih licnosti javnog i privrednog zivota bivse Jugoslavije, gradonacelnik Dubrovnika, predsednik ICN Milan Panic i mnoge inostrane firme. Dolazak je potvrdio i Zivko Pregl, potpredsednik jugoslovenske vlade u mandatu Ante Markovica i covek koji danas ima dobre veze sa evropskim finansijskim institucijama. Ocekuje se da ce se ucesnicima savetovanja obratiti i Milo Djukanovic, predsednik Crne Gore.

M. Brkic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /