utorak, 21. april 1998.

PREMA SAOPSTENJU PRISTINSKOG MEDIJA CENTRA

Srbi iz Babaloca se vratili kucama

Srpske porodice, njih 123, juce ujutro napustile selo a popodne se vratile kucama, posle razgovora sa nacelnikom Peckog okruga

Pristina, Beta. - Zitelji srpskog naselja Babaloc, nadomak Decana, vratili su se juce popodne kucama, nakon razgovora sa necelnikom Peckog okruga Jovom Popovicem, javlja pristinski Medija centar. Sve srpske porodice iz naselja Babaloc, njih 123, izbegle su juce pre podne u obliznje Decane, posto su prethodne noci nepoznati napadaci automatskim puskama i rucnim bacacima gadjali njihove kuce. Nacelnik Peckog okruga obecao je mestanima Babaloca da ce im drzava obezbediti sigurnost i bezbednost, javlja pristinski Medija centar Udruzenja novinara Srbije. Naselje Babaloc je podignuto pre nekoliko godina. U njemu su bile srpske izbeglice, koje su 1990. godine napustile Albaniju.

Medija centar je javio da su naoruzane grupe kosovskih Albanaca sprecile malobrojne srpske porodice iz sela nedaleko od Babaloca da se evakuisu u Decane. Taj centar, pozivajuci se na vise izvora sa terena, javlja da je na podrucju decanskih sela na granici prema Albaniji primeceno kretanje grupa naoruzanih Albanaca. Prema nezvanicnim informacijama, naoruzani kosovski Albanci se grupisu u selu Glodjani, nedaleko od Decana. Medija centar saopstava, takodje, da je minule noci vozac autobusa na relaciji Djakovica-LJubljana bio prinudjen da se vrati u Djakovicu, kada je na putu prema Decanima primetio grupu naoruzanih maskiranih ljudi.

KOSOVSKI INFORMATIVNI CENTAR

Na podrucju Decana dramaticna situacija

Pristina, Beta. - Kosovski informativni centra (KIC), blizak Demokratskom savezu Kosova, saopstio je juce da na podrucju Decana, opstine uz granicu sa Albanijom, vlada "dramaticna situacija". KIC prenosi izjavu potpredsednika Demokratskog saveza Kosova (DSK) Sali Cacaja da se "vec nekoliko dana srpski vojnici koncentrisu na jednom brdu nadomak Decana". On je pozvao medjunarodnu zajednicu, rukovodstvo kosovskih Albanaca i vladu Albanije da "hitno sprece nasilje u toj opstini (Decani) i moguci novi napad srpskih snaga".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /