utorak, 21. april 1998.

NOVI INCIDENT NA GRANICI SA ALBANIJOM

Granicari VJ sprecili upad jos jedne grupe terorista

Beograd, Beta. - Granicari Vojske Jugoslavije (VJ) sprecili su ilegalni prelazak jos jedne grupe terorista iz Albanije u SRJ, a na mestu incidenta pronadjena je izvesna kolicina naoruzanja i vojne opreme, saopstio je juce Generalstab VJ. Nijedan od granicara, kako je saopsteno, nije povredjen.

U rejonu karaule “Morina" kod granicnog kamena C-4/5 granicna patrola VJ je 19. aprila rano ujutro “otkrila pet lica u pokusaju ilegalnog prelaska granice i, postupajuci po pravilu obezbedjenja drzavne granice, preduzela mere da ih zaustavi", ali su “ilegalni prelaznici otvorili vatru iz automatskih pusaka na granicare i u njihovom pravcu bacili jednu bombu", navodi se u saopstenju.

“Granicari VJ uzvratili su vatrom, nakon cega je grupa razbijena i pobegla u dubinu teritorije Republike Albanije", navodi se u saopstenju Komande Trece armije VJ.

U saopstenju se navodi da su istrazni organi na mestu incidenta pronasli tri automatske puske kineske proizvodnje, dve poluautomatske puske, 16 rucnih bombi, sedam okvira za automatsku pusku, 388 metaka kalibra 7,62 milimetra i tri ranca svedske proizvodnje sa civilnom odecom.

Albanski granicari tvrde da nije bilo incidenata

Tirana, Beta. - Albanske pogranicne vlasti na granicnom prelazu Morina prema SR Jugoslaviji izjavili su juce da proteklih dana na ovom podrucju nije bilo nikakvih incidenata. Sef pogranicne policije izjavio je za Betu da na tom podrucju nije bilo “nikakvih napetosti niti incidenata" i da granicni prelaz “normalno funkcionise".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /