utorak, 21. april 1998.

ODLUKA SKUPSTINE PRAVE SDA

Novo ime Bosnjacka demokratska stranka

Novi Pazar, Beta. - Prava Stranka demokratske akcije ubuduce ce se zvati Bosnjacka demokratska stranka Sandzaka (BDSS), odluceno je na drugoj skupstini Prave Stranke demokratske akcije, saopstila je juce ta organizacija.

Predsednik stranke Esad Dzudzevic rekao je da je promena imena usledila zato sto su “clanstvo i bosnjacki narod u Sandzaku ogorceni na politiku Stranke demokratske akcije BiH prema Sandzaku i Bosnjacima u SRJ", prenosi se u saopstenju BDSS. Dzudzevic je istakao da ce se BDSS truditi da uspostavi sto bolju saradnju sa svim strankama i institucijama u BiH koje se zalazu “za resenje globalnog bosnjackog nacionalnog pitanja i ravnopravan tretman nacionalnih interesa svih naroda na Balkanu".

Kako prenosi BDSS, Dzudzevic je rekao da ce njegova partija voditi “autenticnu i autonomnu bosnjacku nacionalnu politiku" koja ce se zasnivati na zalaganju za demokratiju, resavanju statusa Sandzaka kao modernog evropskog regiona i “afirmaciji bosnjackog nacionalnog interesa u kontekstu resavanja nacionalnog statusa Bosnjaka u Sandzaku i SRJ". Prava SDA je osnovana 15. juna 1996. godine. Ta stranka je jedna od clanica koalicije “Lista za Sandzak - dr Sulejman Ugljanin".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /