utorak, 21. april 1998.

RADMILA MILENTIJEVIC U VASINGTONSKOM PRES-KLUBU

SAD se mesaju u unutrasnje poslove Srbije

Vasington, Beta. - Bivsi ministar u Vladi Srbije za informisanje Radmila Milentijevic izjavila je juce da se medjunarodna zajednica, a posebno SAD, mesaju u unutrasnje poslove Srbije. “Imamo mnogo neslaganja sa medjunarodnom zajednicom, posebno sa SAD zbog aktivnog mesanja u nase unutrasnje poslove. Mi to nismo prihvatili niti cemo prihvatiti", rekla je Milentijeviceva na pres konferenciji u vasingtonskom pres klubu.

Ona je rekla da problem koji sada postoji na Kosovu potice, izmedju ostalog, i od podrske koju rukovodstvo kosovskih Albanaca dobija od Zapada, a posebno SAD. “Zapad, a specijalno Amerika, vode politiku na dva koloseka", ocenila je Milentijeviceva. “SAD su rekle da granice nece biti menjane", ali, naglasila je Milentijeviceva, Amerika “ne vrsi pritisak na albansko rukovodstvo da prihvati tu poziciju". Milentijeviceva je rekla da lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova “ne bi bio to sto jeste da nema podrsku Zapada" i kao ilustraciju navela da se Rugova u Pristini “grli i gotovo ljubi" sa specijalnim izaslanikom SAD za Balkan Robertom Gelbradom.

“Moja vlada (Vlada Srbije) uzima punu odgovornost po pitanju Kosova koje je nasa unutrasnja stvar. Mi smo sposobni da sami resimo taj problem politickim putem", rekla je Milentijeviceva.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /