sreda, 22. april 1998.

ZORAN DJUMIC, PORTPAROL KOMISIJE ZA SPROVODJENJE REFERENDUMA

Vec glasao "veliki broj gradjana"

U redu za referendum:
Juce u jednoj od beogradskih kasarni
FOTO: Rojters

Beograd. - Portparol Komisije za sprovodjenje referenduma Zoran Djumic izjavio je juce da komisija sve do zvanicnih rezultata o ishodu referenduma nece saopstavati podatke o broju gradjana koji ce se izjasnjavati pre zvanicno utvrdjenog dana glasanja 23. aprila. Prema Djumicevim recima, u ponedeljak i utorak je "veliki broj gradjana, sprecenih da glasaju u cetvrtak, iskoristio svoje glasacko pravo". Sve opstinske komisije u 189 opstina u Srbiji dezurale su u ponedeljak i utorak od sedam do 20 casova, a dezurstvo ce se nastaviti i danas, kaze Djumic.

Odgovarajuci na pitanje zbog cega na birackim mestima nema glasackih kutija, Zoran Djumic je objasnio da se glasovi svih onih gradjana koji se izjasne u tri predreferndumska dana kovertiraju, pecate da bi ih potom opstinske komisije prosledile u sediste Republicke komisije za sprovodjenje referenduma, koja ce registrovati ukupan broj takvih glasaca i rezultate glasanja, i ujedno proveravati centralni biracki spisak "kako se ne bi dogodilo da neko zloupotrebi svoje biracko pravo".

Djumic istice kako je medju onima koji su glasali tokom ponedeljka i juce mnogo studenata za koje je referendumsko izjasnjavanje upriliceno u univerzitetskim centrima Beograda, Pristine, Novog Sada, Nisa, Kragujevca, Subotice, Cacka i Uzica, kao i u studentskim domovima, menzama i drugim objektima gde se studenti okupljaju u vecem broju.

O. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /