sreda, 22. april 1998.

PREDSEDNIK I POTPREDSEDNIK SVM KOD PAVLA BULATOVICA

Na Kosovu 0,9 odsto vojnika madjarske nacionalnosti

Budimpesta, Beta. - Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara Jozef Kasa i potpredsednik te partije Laslo Joza razgovarali su juce u Beogradu sa jugoslovenskim ministrom odbrane Pavlom Bulatovicem, javlja madjarska novinska agencija MTI. Do sastanka je doslo nakon tvrdnji predstavnika SVM, koji su se pozivali na "poverljive izvore", da vojni obveznici iz Subotice, Backe Topole i Malog Idjosa u 85-92 odsto slucajeva sluze vojsku na Kosovu.

Savez vojvodjanskih Madjara je tvrdio da na vojnu sluzbu na Kosovo "idu pretezno madjarski mladici". Joza je izjavio za madjarsku novinsku agenciju MTI, da je ministar odbrane Pavle Bulatovic "demantovao te tvrdnje, i rekao da na Kosovu u vojnim jedinicama ima samo 0,9 odsto Madjara". On je dodao da je Bulatovic obecao "predstavnicima SVM da ce im biti omoguceno da se na licu mesta uvere kako stvari stoje."

Predsednik i potpredsednik SVM su jugoslovenskom ministru rekli da vojnici nemaju "odovarajuci smestaj" i da oni ne mogu da imati redovan kontakt sa roditeljima. Joza je istakao da je Bulatovic obecao da ce "nadlezni resiti tehnicke probleme".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /