sreda, 22. april 1998.

NOVA INICIJATIVA PREDSEDNIKA CRNE GORE

Djukanovic predlaze dogradnju institucija sistema SRJ

Podgorica, Beta. - Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic predlozio je dogradnju institucija jugoslovenskog sistema radi bolje zastite prava gradjana, posebno od neodgovarajuceg postupanja pojedinih organa drzavne uprave. Kako prenose podgoricki mediji, Djukanovic je predlozio dogradnju jugoslovenskog pravnog sistema u razgovoru sa grupom profesora sa pravnih fakulteta iz Beograda i Kragujevaca, kao i sa ekspertima za ustavno, krivicno i upravno pravo.

Crnogorski predsednik je u razgovoru obrazlozio svoju “Stratesku inicijativu - osnove programa za novi pocetak" i istakao da je Crna Gora zainteresovana za efikasno funkcionisanje institucija savezne drzave. Djukanovic je rekao da je efikasnost saveznih institucija prvi i neophodan uslov za dalju demokratizaciju drustva i uspostavljanje standarda na kojima pociva napredno evropsko okruzenje.

Pravni strucnjaci Pavle Nikolic, Borivoje Cerovic, Stevan Lilic i Dragan Petrovic podrzali su u razgovoru Djukanovicevu inicijativu za novi pocetak, prenose mediji u Podgorici.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /