sreda, 22. april 1998.

CRNOGORSKI NARODNJACI O BULATOVICEVOJ IZJAVI DA SE REDOVNO SASTAJE S MILOSEVICEM

Nastavak igre usavrsene na Marticu, Babicu i Karadzicu

Bulatovic se tom izjavom hvata kao utopljenik za penu, jer mu je Milosevic jedino pribjeziste u njegovom brodolomu, ocenjuje Novak Kilibarda, predsednik NSCG

Podgorica. - Izjavu Momira Bulatovica da se svakih petnaest dana sastaje sa Slobodanom Milosevicem, lider Narodne stranke Novak Kilibarda komentarise kao Milosevicev nastavak “igre koju je usavrsio na Milanu Babicu, Milanu Marticu i Radovanu Karadzicu".

“Bulatovic se tom svojom izjavom hvata kao utopljenik za “pjenu", jer mu je “Milosevic ostao jedino pribjeziste u njegovom brodolomu", rekao je na jucerasnjoj konferenciji za novinare lider narodnjaka. On smatra da Bulatovic ima dvostruku namjeru: da pokaze svom clanstvu da Milosevic “nepokolebljivo stoji iza antireformske politike u Crnoj Gori" i, drugo, da predsjednik SRJ “preko razgovora sa Bulatovicem i dalje naglasava svoj negativan stav prema izboru Mila Djukanovica za predsjednika Crne Gore". Listu Bulatoviceve stranke Kilibarda ocjenjuje “indikativnom", konstatujuci da je na njoj “odmah iza sebe stavio partijske aparatcike i prekaljene borce koji ne prelaze nivo opstinske afirmacije". “Tako Bulatoviceva lista prvenstveno zadovoljava prigradska naselja i ruralne, najcesce prigranicne i besputne prostore Crne Gore", naglasio je predsjednik Narodne stranke.

On je zapazio i da na listi SNP nema “dvojice militantnih saveznih ministara - Bulatovica i Knezevica, koji su svojim izjavama nagovijestili prevratni puc 14. januara". “Nema ih ne zato sto nije mogao naci nacina da ih stavi na listu, vec ih je izbjegao zato sto bi za medjunarodnu javnost njihova imena potencirala Bulatovica kao antireformistu i pucistu", kaze Kilibarda, uvjeren da je “iz glavne centrale sugerisano da tako ucini".

“Upravo Slobodan Milosevic ima isti odnos prema demokratskim kretanjima u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj. On i tamo i ovamo nastoji da se pokaze kao prijatelj, ovamo Bulatovicu - onamo Krajisniku, a ukoliko njegovi sticenici propadnu na izborima, Milosevic ce prezaliti gubitak i nastojace da zaradi poneki pozitivni poen pred medjunarodnom javnoscu tako sto ce stati uz pobjednike", rekao je Kilibarda, konstatujuci da Milosevicu u te svrhe sluzi i referendum o Kosovu.

B. I. Milicic

Kilibardina nervoza

Na pitanje novinara “Nase Borbe" dokle se stiglo sa koalicijom “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic", Novak Kilibarda je rekao da se ceka poziv od Demokratske partije socijalista na svecano potpisivanje sporazuma, koji je inace potpisan 10. aprila. “Vec me mala nervoza hvata cekajuci taj poziv", dodao je lider narodnjaka, ne ulazeci opsirnije u razloge zasto se taj cin odlaze.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /