cetvrtak, 23. april 1998.

SEST BESPRAVNO USELJENIH PORODICA PALIH BORACA I RATNIH INVALIDA IZ NISA NAJAVILO PESACENJE DO BEOGRADA

“Tata je poginuo za Srbiju, mama ce za stan"

Svesni smo da je bespravno useljenje krivicno delo, ali nismo imali drugog izlaza, kaze Dragana Mladenovic, majka troje dece ciji je suprug poginuo u proslom ratu

Nis. - Sest porodica palih boraca i vojnih invalida iz poslednjeg rata, koje su se bespravno uselile u stanove u ulici Sretena Mladenovica 112 i 116 u Nisu, najavilo je da ce krajem ove sedmice krenuti pesice do Beograda ukoliko gradska vlast “hitno ne resi njihove stambene probleme".

“Mi smo svesni da smo se bespravno uselili u ove stanove i da smo time ucinili krivicno delo.Ali nismo imali drugog izlaza.Molimo predstavnike grada Nisa da hitno rese nase probleme inace cemo zajedno sa decom i ratnim invalidima krenuti pesice za Beograd", rekla je juce za nas list Dragana Mladenovic,majka troje dece i udovica ciji je suprug poginuo u proslom ratu.

“Nasa deca su prvo prezivljavala traume kada su im ocevi odlazili u rat, pa kada su tamo poginuli.Sada uplaseno sede kod kuce i cekaju da li ce se njihove majke vratiti sa posla ili ce ih uhapsiti policija zbog toga sto za njih zele krov nad glavom.Njihovi ocevi su poginuli za ovu Srbiju, treba li da im majke poginu za stan?",kaze ona i jos nekoliko bespravno useljenih supruga palih boraca.

Ona dodaje da su se bespravno useljene porodice poginulih ili ratnih invalida obracale vecini gradskih funkcionera, ali da nisu naisle na razumevanje za njihov problem.Prema njenim recima,umesto resenja problema dobili su objasnjenje u sekretarijatu za stambeno-komunalne delatnosti da su se uselili u stanove koji pripadaju MUP Srbije.

Neke od bespravno useljenih porodica su dobile i nalog JP “Nis stan" da se jave niskom SUP, a neke usmeno obavestenje pripadnika policije da bi trebalo da se isele. Uprkos tome sto su “marice" citavog dana kruzile oko “spornih" zgrada policija ih ni u toku jucerasnjeg prepodneva nije prinudno iselila, odlazuci, kako nezvanicno saznajemo, ovakvu akciju “do daljnjeg".

Z. Miladinovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /