cetvrtak, 23. april 1998.

DEMOKRATSKI CENTAR I SOCIJALDEMOKRATIJA FORMIRAJU KOORDINACIONI ODBOR

Micunovic ujedinjuje socijaldemokrate

Beograd. - Predsednici Demokratskog centra i Socijaldemokratije, Dragoljub Micunovic i Vuk Obradovic, potpisace 28. aprila u sedistu DC sporazum kojim se osniva Koordinacioni odbor stranke u osnivanju - Socijaldemokratskog centra, na cijem celu ce biti Micunovic. Planirano je da se da 31. juna odrzi i skupstina ujedinjenja.

Kako je rekao potpredsednik DC Dragoslav Petrovic na jucerasnjoj konferenciji za novinare, u odbor ce biti delegirano po osam clanova iz rukovodstva obe stranke, medju njima i predsednik Socijaldemokratije Vuk Obradovic.

Sporazum koji ce se potpisati naredne sedmice treba da obezbedi sprovodjenje svih dosadasnjih dogovora kojima je predvidjeno da dve stranke deluju kao jedna.

Petrovic je rekao i da ujedinjavanje istinskih opozicionih, demokratskih, programski istih opcija treba nastaviti. Naveo je da postoji radni predlog, koji ce biti pred koordinacionim odborom, sa listom od devet “poznatih politickih partija nase politicke scene" koje bi trebalo da budu pozvane na ujedinjenje ili nalazenje najtesnjeg modela saradnje. Pri tome, nije zeleo da otkrije o kojim strankama je rec.

N. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /