cetvrtak, 23. april 1998.

U NISU UHAPSEN BIVSI FUNKCIONER SPS BRANKO TODOROVIC

Bata Bane zloupotrebio sluzbeni polozaj

Nis.- Zbog krivicnog dela zloupotrebe sluzbenog polozaja niska policija uhapsila je bivseg potpredsednika gradske vlade Nisa i nekadasnjeg visokog gradskog funkcionera SPS Branka Todorovica (49) poznatijeg kao “Bata Bane".

Todorovic je osumnjicen za krivicno delo izvrseno u periodu od 1995. do 1997. godine kao potpredsednik gradske vlade i predsednik Upravnog odbora Javnog preduzeca “Trznica".On je tada koristeci svoj sluzbeni polozaj i ovlascenja omogucio privatnim firmama “Mak Internacional", “Ideal compandz" i “BP Tosic" dobijanje lokacija za gradnju administrativno poslovnih zgrada i na taj nacin ostvario imovinsku korist od 1.114.847 dinara.

Todorovic je stekao “slavu" u siroj javnosti u vreme protesta zbog falsifikovanja rezulatata lokalnih izbora u novembru 1996. godine. Tada je bio jedan od najagilnijih clanova SPS u pokusaju da ospori pobedu Politicke organizacije “Zajedno".Sa jednog birackog mesta u Nisu na kome je bio predsednik birackog odbora cak je odneo glasacke listice i nepotpisane zapisnike koji su se kasnije pojavili sa potpisima clanova birackog odbora.Politicka organizacija “Zajedno" je podnela krivicnu prijavu,a opstinski javni tuzilac je podigao optuzni akt protiv Todorovica zbog krivicnog dela falsifikovanja izbora i glasanja.

Protiv Todorovoca je podneta i krivicna prijava zbog nanosenja teskih telesnih povreda Sasi Ilicu iz Nisa koga je novembra 1996. godine, zajedno sa nekolicinom telohranitelja prtetukao u svojoj pekari “Bata Bane".Ilic, koji je tada bio na odsluzenju vojnog roka, zatekao se u pekari nakon sto su je prethodno demolirale gnevne Nislije koje su ucestvovale na protestima.

Citavu pricu oko izbornih nepravilnosti na lokalnim izborima Todorovic je “krunisao" u intervujuu beogradskom “Nedeljnom telegrafu" u kojem je priznao da je na lokalnim izborima u tom gradu bilo falsifikovanja izbornih rezultata.Tada je rekao da u izbornoj kradji nisu ucestvovali ni on ni njegov bliski saradnik i prijatelj Mile Ilic, koji se nalazio na celu niskih socijalista.Za falsifikovanja izborne volje Nislija optuzio je Goricu Gajevic i Nikolu Sainovica, kao i nacelnika nisavskog okruga dr Jopvana Zlatica i sadasnjeg predsednika GO SPS u Nisu Gorana Nikolica.

Z.Kosanovic

Zrtvovan

Prema nezvanicnim informacijama iz gradske vlasti Nisa sve krivicne prijave Politicke organizacije “Zajedno" protiv predsednika i clanova iz stalnog sastava i SPS u Gradskoj izbornoj komisiji,i pojedinih “socijalistickih" direktora Javnih preduzeca pred sudovima u Nisu i Leskovcu su odbacene, osim prijava protiv Bata Baneta koga je prema ocenama nove vlasti partija jedinog zrtvovala.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /