cetvrtak, 23. april 1998.

SRPSKA RADIKALNA STRANKA

Od sutra Srbija stabilnija

Vojislav Seselj izrazio ocekivanje da ce posle referenduma “popustiti pritisci velikih sila" a Kontakt grupa “korigovati svoj politicki stav"

Beograd. - Posle referenduma Srbija ce biti stabilnija - izjavio je Vojislav Seselj, predsednik Srpske radikalne stranke, na jucerasnjoj konferenciji za novinare. Seselj je izrazio i ocekivanje da ce nakon referenduma “popustiti pritisci velikih sila" a “Kontakt grupa korigovati svoj politicki stav u skladu sa inforamcijom o volji naroda Srbije".

Lider radikala juce je ocenio i da je ponasanje crnogorskog rezima “povodom situacije u Srbiji koja je pod pritiskom velikih sila koje zele da otcepe jedan njen deo neverovatno" i dodao da je ubedjen da ce “crnogorski narod sa nadom i optimizmom iscekivati rezultate referenduma".

Struja nece poskupeti?

Seselj je juce demantovao tvrdnje da je u svojstvu potpredsednika Vlade Srbije obecao Elektroprivredi Srbije poskupljenje struje od 30 procenata. "Kategoricki cu biti protiv korekcija cena. Tamo gde to bude neophodno, eventualno poskupljenje pratice smanjenje poreskih stopa i doprinosa", naglasio je on. Upitan da li ce poskupeti hleb, Seselj je rekao da za takvo poskupljenje moze biti opravdanja i jos jednom ponovio da "od ove vlade ne treba ocekivati parcijalne promene cena".

Upitan zasto predstavnici SRS nisu otputovali na zasedanje Saveta Evrope u Strazbur, Seselj je rekao da je bilo takvih predloga, ali da je stav radikala bio da ne treba ici na sednice “organa ciji clan jos nismo, a koji stavljaju na dnevni red nasa unutrasnja pitanja". Prema njegovim recima, na zajednickoj sednici oba odbora za spoljne poslove Savezne skupstine, ciji su predsednici Tomislav Nikolic (SRS) i Ljubisa Ristic (JUL), jednoglasno je usvojen stav da delegacija SRJ treba da na zasedanju u Strazburu trazi uclanjenje u Savet Evrope i insistira na stavu da je Kosovo unutrasnje pitanje Srbije. “Razisli smo se samo po pitanju odlaska u Strazbur", naglasio je Seselj.

Predsednik SRS rekao je da sa partnerima u Vladi Srbije do sada nije bilo nikakvih sporova i posebno istakao da su se radikali, socijalisti i JUL potpuno usaglasili oko ekonomskih mera. Prema njegovim recima, u toku su konsultacije republicke i Savezne vlade oko resavanja problema stare devizne stednje, a konkretan predlog mera trebalo bi da bude gotov u maju. Detalje statutarne odluke za Kosovo Seselj nije zeleo da iznese “dok ona ne bude potpuno usaglasena".

V. D.

Protiv “sece kadrova" na RTS

Povodom informacija da ce urednik informativnog programa RTS, na zahtev radikala, biti Ratko Dmitrovic, objavljenih u delu stampe, Seselj je rekao da “Dmitrovic to moze postati kada formira stranku, izadje na izbore i osvoji vlast".

Radikali se, prema njegovim recima, ne zalazu za “secu kadrova", vec za “promenu sistemskih uslova delovanja". Prema njegovim recima, SRS se zalaze za izbor celnika RTS putem javnog konkursa.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /