cetvrtak, 23. april 1998.

SVETOZAR MAROVIC, PREDSEDNIK SKUPSTINE CRNE GORE

U sve umesan JUL i zena u crnom

Podgorica. - Na tribini gradjana u Radanovicima pod nazivom “Za Grbalj bez podjela", predsjednik Skupstine Crne Gore Svetozar Marovic izjavio je da je spreman da povuce svoju raniju ocjenu da je Slobodan Milosevic dobar politicar.

Osvrcuci se na posljednje januarske dogadjaje u Crnoj Gori, Marovic je naglasio d je “postojao plan da se u vede vanredno stanje s ciljem bacanja Crne Gore na koljena", vezujuci to za politiku predsjednika SRJ. “U svemu postoje samo JUL i zena u crnom. Ali ako njen muz ima obavezu da je slusa, ja ne moram" - rekao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Komentarisuci aktuelnu ekonomsku i socijalnu situaciju on je konstatovao da Jugsolavija “ne moze ici naprijed sa milion i sedamsto hiljada nezaposlenih" i da takva moze “jedino u socijalnio sunovrat". “Ako Savezna vlada nema plan povratka u svijet, naprijed ne mozemo. Mozemo samo nazad, a svijet moze bez nas - dok mi komotno i stabilno ne mozemo bez svijeta" - rekao je Marovic.

Prema njegovom misljenju vlast u Crnoj Gori ne “opominje" Saveznu vladu zato sto je antijugoslovenska, nego sto zeli da Jugoslavija bude snaznija, da ne zavisi od raspolozenja jednog ili dva covjeka, ma na kojoj poziciji se oni nalazili".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /