cetvrtak, 23. april 1998.

KOALICIJA "VOJVODINA" OBJAVILA IMENA KANDIDATA ZA "VLADU U SENCI"

Prvi susret "minsitara" u subotu

Cetiri kandidata za potpredsednika i 18 za ministarska mesta

Novi Sad. - Mandatar vojvodjanske vlade u senci Miodrag Isakov posla oje pozive za prvi nezvanicni sastanak te vlade. Sastanak treba da se odrzi u subotu, a kako je na jucerasnjoj konferenciji za novinare koalicija "Vojvodina" istakao Isakov, tada ce biti utvrdjena minsitarstva vladle u senci, kandidati za potpredsednike, ministre i program vlade.

Na subotnji sastanak pozvani su potpredsednicki kandidati mr Djerdj Ozer, Aleksandar Ivkovac, Miroslav Sproh, Stevan Pleskonic. Oni su predstavnici tri stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Reformske demokratsne stranke Vojvdoine i Saveza gradjana Subotice. Ostavljena je prazna stolica i za sve stranek demokratske orijentacije u Vojvodini, a tu se, istakao je Isakov, pre svega misli na Savez vojvodjanskih Madjara.

Konacan predlog vlade po resorima poimenicno utvrdice se u subotu, a kao kandidati za ministre pozvani su: dr Dejan Janca (za ljudska prava), inz Djordje Buric (ekonomija), Petar Skokandic (unutrasnji poslovi), Dusko Bogdanovic (informisanje), Petar Pein (finansije), Milan Simurdic (evropski regionalizam), dr Vasilije Topalov (zdravstvo i socijalna politika), Marija Veger Demsar (sport), Nenad Mirovic (nauka i tehnologija), Vesna Reljin (Prosveta), Andrija Peic (poljoprivreda), Djordje Zojkic (privatizacija), Dusko Jakovljev (kultura), Djordje Randelj (vera), mr Gerhard Burbah (urbanizam, saobracaj i veze), Aleksandar Vranic (turizam i ugostiteljstvo), dr Zark oMilosev (vodoprivreda) i Zdravko Marjanovic (izbeglice). Posebno ce biti formiran Sekretarijat za zakonodavstvo i pravosudje, pa ce desetak pravnih eksperata u Vojvodini biti na usluzi vladi.

Primeceno je da u vladi nema minsitarstva za manjine i lokalnu samoupravu, na sta je mandatar Isakov odgovorio da je odluceno da ti resori "treba da sacekaju", a da ce se u subotu procenit ida li da se oni oforme, ili ce ih pokriti potpredsednici vlade. Ukoliko i druge stranke odluce da udju u pokrajinsku vladu u senci, prosirice se broj ministarstava, naglasio je Isakov, istakavsi da postoji mogucnost i minsitara bez portfelja.

Performans "Cekajuci sankcije"

Tacno u podne na novosadskom Trgu slobode u subotu ce se odrzati performans "Cekajuci sankcije". Ovo, kako je saopsteno, saljivo dogadjanje, organizovace omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine, Reformske demokratske stranke i Socijaldemokratskog foruma.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /