petak, 24. april 1998.

MILAN MILUTINOVIC, PREDSEDNIK SRBIJE

Bolje da nas puste na miru

Beograd, Beta. -Predsednik Srbije Milan Milutinovic izjavio je da narodno izjasnjavanje “ima daleko dublji smisao nego samo refendumsko pitanje". “To je pre svega nasa borba za mir i ravnopravne medjunarodne odnose, to je borba za nasu visenacionalnu i multikonfesionalnu zajednicu. To i je borba protiv pritisaka takozvanih dobrih usluga medjunarodne zajednice. Bolje da te dobre usluge budu u tome da nas puste na miru da se dalje razvijamo i da izgradjujemo bolju sutrasnjicu", rekao je Milutinovic novinarima nakon izjasnjavanja na referendumu.

Milutinovic je na biracko mesto u opstini Savski venac dosao sa suprugom Olgom. Predsednik Srbije nije hteo da komentarise najnovije ocene Parlamentarne skupstine Saveta Evrope o SRJ. “To je pocetna odluka i bice jos rasprave o tome", rekao je Milutinovic novinarima.

Na pitanje da li je referendum u suprotnosti sa sloganom “I Srbija i svet", sa kojim je ucestvovao na predsednickimj izborima, Milutinovic je odgovorio da “nije vec da je upravo za to".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /