petak, 24. april 1998.

ZORAN DJINDJIC PREDSEDNIK DS

Referendumom nije ostaren cilj

Beograd, Beta. -Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Djindjic ocenio je da jucerasnji referendum o ucescu stranih predstavnika u resavanju kosovske krize “nije uspeo, jer je osnovna namera njegovih organizatora bilo okupljanje srpskog naroda oko rezima Slobodana Milosevica". “Ovog puta takve namere rezima nisu urodile plodom posto su gradjani prozreli da se iza velikih reci ne krije bilo sta drugo osim jeftinog politikantstva", rekao je Djindjic, ciju izjavu prenosi DS.

On je istakao da ostaje izvesno da rezim Slobodana Milosevica nije spreman da ozbiljno pocne da resava problem Kosova i Metohije. “Mesec dana besomucne referendumske kampanje predstavljao je samo gubitak vremena u kome se na Kosovu i Metohiji morala neizostavno obezbediti zakonom zagarantovana sigurnost gradjana, dok je u Srbiji valjalo pokrenuti ozbiljne politicke promene koje bi bile samo pocetak jacanja nase drzave", izjavio je Djindjic.

Predsednik DS je istakao da je kriza na Kosovu “ozbiljan drzavni problem koji moze biti prevazidjen samo zastitom drzavnih interesa, a ne pukom borbom jednog rezima za sopstveni opstanak".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /