petak, 24. april 1998.

REBEKA SRBINOVIC, PORTPAROL NOVE DEMOKRATIJE

Dusan Mihajlovic zaokruzio “da"

Beograd. - Dusan Mihajlovic, predsednik Nove demokratije izasao je na referendum i zaokruzio - da, sto znaci da za Srbiju na Zapadu, saopstila je Rebeka Srbinovic, portparol Nove demorkatije na jucerasnjoj konferenciji za novinare. Objasnjavajuci da je danas najveci nacionalni i drzavni interes odbrana integriteta zemlje, Srbinovic je istakla da se on brani tako sto se zagovara saradnja sa svetom.

“Bez obzira na to kakvi budu rezultati referenduma, pomoc trece strane je dobrodosla", izjavila je Srbinovic. Ona je istakla da je ND zadovoljna stavovima atlantske sesnaestorice iznetim u Briselu i skupstine Savete Evrope u Strazburu “da se resenje za Kosovo i dalje trazi u okviru SR Jugoslavije i da treba prosiriti autnomiju kosovskih Albanaca".

Izjava Cedomira Mirkovica, potpredsednika ND, da na referendumu treba zaokruziti - ne, prema recima Rebeke Srbinovic, je njegov licni stav, a nadlezni kadrovski organi ND ce “politicki oceniti taj cin". Nova demokratija je veoma zabrinuta zbog “sve ucestalijeg iseljavanja Srba iz Srbice. “U situaciji kada teroristicka organizacija Oslobodilacka armija Kosova drzi devet sela i kada u Tirani boravi ekspertski tim NATO, krajnje je vreme da pocne dijalog", rekla je Srbinovic.

Srbinovic je izjavila da Novoj demokratiji nisu potrebne integracije sa drugim strankama, ali da je za saradnju sa svim partijama koje se zalazu za skidanje spoljnjeg zida sankcija i saradnju SRJ sa svetom.

I. K.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /