petak, 24. april 1998.

RADIKALI PROSLAVILI REZULTATE REFERENDUMA

Mars ispred stranih ambasada

Beograd. - Protestnim marsom i voznjom ispred americke, albanske, hrvatske i nemacke ambasade, nekoliko stotina pristalica Srpske radikalne stranke, predvodjeni liderom Vojislavom Seseljem, proslavili su sinoc rezultate referenduma.

Prva grupa clanova i simpatizera SRS, u automobilima okicenim stranackim zastavama pojavila se ispred prostorija stranke u Francuskoj ulici sinoc oko 21 sat i 30 minuta. Posto im se Seselj obratio rekavsi da je referendum uspeo, kolona automobila je nastavila da kruzi centralnim beogradskim ulicama. U stranackim prostorijama novinari su, uz tradicionalno bogato radikalsko posluzenje, iscekivali preciznije podatke o odzivu i nacinu glasanja gradjana Srbije.

Oko 22 i 30, Seselj je saopstio prve rezultate, prema kojima je na referendumu ucestvovalo vise od 70 procenata birackog tela, od kojih je oko 93 odsto pored referendumskog pitanja zaokruzilo "protiv". Potom je pozvao novinare da sa pristalicama SRS krenu u voznju gradom (izvestac "Nase Borbe" zatekao se, tom prilikom, u automobilu nemackog proizvodjaca "Mercedes" bijeljinske registracije, ciji ga je ljubazni i dobro raspolozeni vozac ponudio americkim cigaretama "Marlboro").

Bucna kolona automobila uputila se ka Ulici Kneza Milosa, u kojoj su stacionirane pomenute ambasade. Stotinak metara ispred prve od njih, Seselj je napustio automobil i nasao se na celu kolone koja je brzim hodom prosla ispred ambasada uzvikujuci "Ne damo Srbiju", "Kosovo je Srbija". Ispred ambasada primeceno je povecano policijsko obezbedjenje, koje, medjutim, nije imalo nikakvog posla, posto se kolona, prema Seseljevom uputstvu, razisla odmah po prolasku ispred "stranih" ciljeva.

V.D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /