petak, 24. april 1998.

ORUZANI INCIDENTI U BLIZINI JUGOSLOVENSKO-ALBANSKE GRANICE

U sukobima poginula 22 Albanca

Srpski izvori bliski vlastima potvrdili da je akcija Vojske Jugoslavije zapoceta preksinoc jos u toku. Ocevici izjavili da je do okrsaja doslo pola kilometra u dubini jugoslovenske teritorije

Pristina, Beta-Rojters. - U jucerasnjim sukobima pripadnika Vojske Jugoslavije i grupe naoruzanih Albanaca u blizini jugoslovensko-albanske granice poginula su 22 Albanca, rekli su agenciji Beta srpski izvori u Pristini bliski VJ. Isti izvori navode da medju pripadnicima VJ nije bilo zrtava. To su potvrdili i srpski izvori bliski vlastima u Pristini, koji navode da je akcija VJ, koja je pocela preksinoc, jos u toku. Isti izvori navode da su dvojica naoruzanih Albanaca uhvacena, a da je jedan ranjen i prebacen u bolnicu.

VJ saopstila je da je juce i prekjuce bilo vise pokusaja ubacivanja iz Albanije u SRJ "teroristickih grupa" i da su one otvarale vatru na pripadnike VJ, koji su uspeli da ih otkriju i razbiju. U saopstenju se precizira da je do sukoba doslo u regionu Junickih planina, u reonu karaule "Kosare" u opstini Djakovica.

Ocevici su rekli agenciji Beta da je do okrsaja doslo gotovo pola kilometra u dubini jugoslovenske teritorije. Oni tvrde da su tokom sukoba primeceni pokreti tenkova VJ i da su to podrucje nadletali avioni Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva. Isti izvori dodaju da je u okrsaju koriscen i jedan helikopter VJ ali samo za izvlacenje ranjenika.

Rojters prenosi, pozivajuci se na vojne izvore, da se u tom podrucju nalaze trupe VJ sa teskim naoruzanjem, haubicama i visecevnim raketnim bacacima.

Albanija prihvatila grupu izbeglica sa Kosova

U Albaniju je izbegla grupa od 22 Albanca sa Kosova, potvrdili su juce predstavnici ministarstva unutrasnjih poslova Albanije. Portparol ministarstva unutrasnjih poslova Artan Bizga rekao je agenciji Rojters da prema oceni clanova te grupe "treba racunati sa novim grupama izbeglica sa Kosova, posto Srbija salje dodatne vojne snage i kopa rovove duz granice sa Albanijom".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /