petak, 24. april 1998.

DAVORIN POPOVIC PRED GOSTOVANJE "INDEKSA" U BEOGRADU I NOVOM SADU

"Srecni smo sto dolazimo"

"U Beograd smo rado dolazili, mi mu se rado vracamo i ponovo ga osvajamo." Medju gostima iz Sarajeva i Mirza Delibasic

Gostovanje sarajevske grupe "Indeksi" u Beogradu, ciji su prvi nastupi najavljeni za nedelju i ponedeljak, 26. i 27. aprila (u centru "Sava") pobudjuje ogromno interesovanje. Trazi se karta vise, a zanimljivo da je medju zainteresovanima, osim srednje generacije ima dosta i mladih koji, zapravo, ne pamte zlatno doba ove sarajevske grupe veoma popularne na svim prostorima nekadasnje Jugoslavije.

"Sta da kazem", bila je prva reakcija Davorina Popovica, soliste i sefa sastava koga smo juce pred podne pronasli u njegovom stanu u Sarajevu. Malo prehladjen, ali raspolozen za pricu Popovic kaze da ne sumnja da ce ispuniti svoj zadatak na gostovanju tokom vikenda.

"Ako bih trebao da prenesem nesto kao 'grupni eho' onda se moze govoriti o poprilicnoj dozi uzbudjenja. Zavatrili smo, pravo da ti kazem, svi u grupi i nije da vam tamo glumimo - srecni smo sto dolazimo u Beograd. Za to postoje naravno jaki razlozi - srescemo se sa starim prijateljima i znancima, tamo je nas dragi Kornelije Bata Kovac, Cvele i Cobi, nasi dragi Moka Slavnic i Dragan Kapicic. Uostalom u taj smo grad toliko cesto i rado dolazili, tu su nas mnogi rado slusali, cijenili i voljeli i posto su nam ga poslednjih sedam-osam godina neki rdjavi ljudi oteli, mi mu se rado vracamo i ponovo ga usvajamo. Vracamo se staroj publici i nadam se da je takvih ostalo jos u pozamasnom broju, a bice valjda i novih."

Bivsi clan SDP, koji je na izborima u septembru 1996. godine "svoj lik i djelo" stavio na raspolaganje Kadicevim liberalima ipak je daleko od politike, iako bi, kako "pjevac" (tako ga zovu sarajevski prijatelji - p. D. B.) cesto obicava reci, jedina njegova "prava stranka i politika mogla da se zove - muzika".

Tim jezikom i tom politikom Popovic i "Indeksi" ce se obratiti publici u Beogradu i nema sumnje da ce ih njihovi poklonici dobro razumeti. U to su ubedjeni i gosti koji stizu iz Sarajeva, a kako nam je juce Popovic rekao gotovo je sigurno da s njima stize i bivsi veliki sportski as, legenda sarajevske i jugoslovenske kosarke Mirza Delibasic. Na pitanje je li mu "pri ruci" Kapicicev kucni broj Daca je spremno odgovorio da jeste, ali da mu je lakse "pronaci kafe 'Galeriju'".

Dragan Banjac

"Indeksi" i treci put u Beogradu

Kako "Nasa Borba" saznaje u "Komuni", sarajevska grupa "Indeksi" odrzace i treci koncert u Beogradu, 29. aprila u Centru "Sava". Za prethodna dva koncerta karte su vec rasprodate a prodaja karata za treci koncert pocela je u sredu.

B. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /