petak, 24. april 1998.

VLADA CRNE GORE USVOJILA PROGRAM VRACANJA STARE DEVIZNE STEDNJE

Od danas isplata uloga do 500 DEM

Stedni uzlozi gradjanima bice vraceni u tri faze: do 500 maraka odmah, do 1.000 DEM najkasnije do 15. juna, a ulozi preko 1.000 maraka do kraja septembra ove godine

Podgorica. - Polazeci od inicijative koju je predsjednik Republike Milo Djukanovic uputio premijeru Filipu Vujanovicu i prosirujuci svoj program zastite gradjana i privrede Crne Gore od negativnih posljedica devalvacije dinara, Vlada Crne Gore je na jucerasnjoj sjednici usvojila Program vracanja stare devizne stednje.

Kako je saopsteno iz Republickog sekretarijata za informisanje, ovaj dokument zasniva se na solidarnom ucescu i obezbjedjenju sredstava od strane Vlade Crne Gore (85 odsto) i banaka sa sjedistem u Crnoj Gori (15 odsto) i to: Jugobanke AD Podgorica, Montenegrobanke AD Podgorica, Podgoricke banke AD, Niksicke banke AD, Pljevaljske banke AD i Beranske banke AD.

Realizacija ovog programa za oko sto hiljada stedisa predvidjena je u tri faze. Isplata stare devizne stednje do 500 DEM u prvoj fazi pocece vec od danas, 24. aprila, a u drugoj fazi, do 1.000 DEM do 15. juna ove godine. Za isplatu stednih uloga preko 1.000 DEM, u trecoj fazi, program ce utvrditi banke i Vlada zajedno sa odborom ovih stedisa, a koji treba da bude realizovan do kraja septembra ove godine.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /