petak, 24. april 1998.

PREDSEDNIK SRJ

O Srbiji odlucuje Srbija

Jugoslovenski predsednik porucio albanskim liderima “neka se manu belosvetskih dusebriznika i sto pre zapocnu dijalog sa predstavnicima Vlade Srbije"

Predsednik SRJ Slobodan Milosevic izjavio je da je danasnji referendum izjasnjavanje da o Srbiji odlucuje Srbija i i pozvao lidere kosovskih Albanaca da sto pre zapocnu dijalog sa predstavnicima Vlade Srbije. Nakon izjasnjavanja na referendumu, Milosevic je albanskim liderima na Kosovu porucio da se “manu belosvetskih dusebriznika koji brinu svoje a ne njihove brige" i istakao da probleme treba da resavaju zajedno svi koji zive u ovoj zemlji.

Na biracko mesto 29 u beogradskoj opstini Savski venac Milosevic je dosao sam oko 11 sati. Nakon izjasnjavanja on je novinarima izjavio:

“Srbija je drzava svih gradjana i njihov interes je interes naroda i putokaz svake politike. Verujem da mozemo da resimo sve ove tekuce brige. Verujem da mogu da se nadju resenja pravedna, mirna i humana za brige vezane za zajednicki zivot razlicitih naroda u Srbiji. Kada ne bismo imali veru u mogucnost zajednickog zivota razlicitih naroda i ljudi ne bi bilo buducnosti citavog regiona Balkana i jugoistocne Evrope. Zelim da porucim albanskim liderima na Kosovu da sto pre zapocnu razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije. Zelim da im porucim da je Vlada u svom prilazu krajnje dobronamerna. Neka se manu belosvetskih dusebriznika koji brinu svoje a ne njihove brige. Svoje probleme moramo resiti svi ovde zajedno koji zivimo, jer mi nemamo gde da idemo nego da ostanemo ovde u svojoj zemlji i svojoj drzavi. Verujem u uspeh i u tom pogledu mislim da mozemo biti optimisti.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /