petak, 24. april 1998.

AUTORI "TV MREZE"

Zasmetao prilog o referendumu

Beograd. - Producenti i autori emisije "TV Mreza" koja u sredu nije emitovana na TV Studio B jer, prema objasnjenju Dragana Kojadinovica, glavnog i odgovornog urednika te kuce "nije odgovarala uredjivackom konceptu", uprilicili su juce za beogradsku publiku projekciju emisije u Media centru.

Hari Stajner, koji je ispred Medija centra, producenta "TV Mreze", potpisao ugovor o njenom prikazivanju na Studiju B izrazio je cudjenje sto emisija nije zabranjena od strane vlasti vec od coveka koji je novinar i zapitao se da li je taj vid autocenzure nagovestaj buducih slicnih dogadjaja. Stajner je objasnio da Kojadinovicu sklopljeni ugovor daje formalno-pravnu mogucnost da emisiju ne objavi ili otkaze i da je vise puta vec krsio dogovor o reklamiranju emisije, obaveznoj reprizi i tako dalje. On je dodao da je Kojadinovic, uprkos neprikazivanju ove emisije, izrazio zelju da nastavi saradnju do juna, kada i istice ugovor o prikazivanju "TV Mreze".

Lila Radonjic, jedan od urednika "TV Mreze" istakla je da je pretpostavka producenta i autora emisije da je njeno iznenadno otkazivanje isprovocirano kritickim ali profesionalno uradjenim prilozima o referendumu i proslavi 50 godina Novog Beograda. "TV Mreza" ce se uprkos ovom poslednjem nemilom dogacaju i ubuduce raditi, dodala je ona.

O. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /