petak, 24. april 1998.

VOJISLAV SESELJ

Izmedju vlade i naroda nema razlike

Vlada spremna da resi problem Kosova:
Seselj sa suprugom na glasackom mestu
u OS "Svetislav Golubovic
Mitraljeta" u Batajnici

Beograd. - Danas progovara dusa srpskog naroda, srpski ponos, cast, obraz i dostojanstvo. Ocekujem da ce danas ogromna vecina gradjana Srbije izaci na referendum i da ce zaokruziti “ne" ispod referendumskog pitanja i tako svima staviti do znanja da u Srbiji izmedju vlade i naroda nema nikakve razlike po pitanju sprecavanja stranog mesanja u nase unutrasnje poslove - izjavio je juce, potpredsednik Vlade Srbije i lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Seselj, nakon sto je glasao na referendumu o ucescu medjunarodne zajednice u resavanju kosovskog problema, na svom birackom mestu u OS “Svetislav Golubovic Mitraljeta" u Batajnici.

- Mi Srbi se medjusobno razlikujemo ideoloski i politicki, ali imamo nesto sto nam je, ipak, zajednicko a to je - patriotizam i zelja da se nasa otadzbina sacuva po svaku cenu. Ne damo Srbiju nikome - istakao je Seselj, a na pitanje novinara da li ce se, ako referendum i uspe, problem Kosova resiti sam od sebe, potpredsednik srpske vlade je rekao: - Problem Kosova se moze resiti i Vlada Srbije je spremna da taj problem i resi. Vi vidite da vise od mesec dana nasi predstavnici putuju u Pristinu i nude dijalog. Oni koji odbijaju dijalog, odbijaju i da se problem Kosova ubrzano resava. Mi smo spremni da resimo ovaj problem u okviru Srbije, u okviru naseg Ustava, postujuci, naravno, ljudska i gradjanska prava pripadnika nacionalnih manjina. Ali, nikome ne damo da cepa Srbiju.

Seselj je objasnio da “zapadne sile imaju interesa da pocepaju Srbiju", ali nije zeleo da precizira koje sile, naznacivsi da “to svi znaju i da je neumesno da on izaziva diplomatski skandal".

S.M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /