petak, 24. april 1998.

MIRKO MARJANOVIC, PREDSEDNIK VLADE SRBIJE

Sada ce sve biti jasno

Beograd, FoNet.- Predsednik vlade Srbije Mirko Marjanovic izjavio je juce da ocekuje da ce na referendum gradjani izaci u velikom broju, da bi se “svojim glasovima suprotstaviti mesanju stranog faktora u resavanju nasih problema".

Marjanovic je rekao, posle glasanja u izbornoj jedinici Banjica 1, da ce referendumsko “ne" znaciti da ce “narod braniti i odbraniti svoj suverenitet i samostalnost". “Kosova se ne mozemo odreci", istakao je srpski premijer, izrazavajuci uverenje da ce posle referenduma i inostrani faktor shvatiti da je “normalno da svaka zemlja, pa i nasa, brani svoj integritet i samostalnost", te da ce “samim tim uvaziti i glas naseg naroda". “Problem prava kosovskih Albanaca je u dobrom delu izmisljen", naglasio je Marjanovic i dodao: “SRJ i Srbija uvazavaju ravnopravnost svih gradjana, bez obzira na nacionalnu pripadnost i veroispovest - i to prema najvisim svetskim standardima", istakao je Marjanovic.

“Nema razloga da se bilo ko prisiljava na dijalog, ali kosmetski Albanci se moraju sami suprotstaviti secesionizmu i terorizmu koji je zavladao kod jednog dela njihovog rukovodstva. Oni moraju biti svesni da su i oni ravnopravni gradjani Srbije, bas kao i Srbi, Romi, Muslimani i svi ostali", istakao je Marjanovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /