petak, 24. april 1998.

LIDER SPO IZNENADIO KOMISIJU ZA REFERENDUM

Draskovic javno zaokruzio “ne"

Lider SPO istakao da “Srbija hoce u Evropu i mora u Evropu, ali Kosovo ne moze nikuda iz Srbije"

Beograd, FoNet.- Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Draskovic javno je glasao protiv ucesca stranih predstavnika u resavanju problema na Kosovu, porucivsi da, je to “Ne" - odgovor na svaki pokusaj razbijanja Srbije.

Na birackom mestu 38 u beogradskoj Osnovnoj skoli “14. oktobar" na Labudovom brdu, Draskovic je javnim glasanjem u 11.00 casova, pred clanovima komisije za referendum, iznenadio i nekoliko gradjana, koji su odgovor na referendumsko pitanje zaokruzivali iza paravana.

Draskovic je na referendum izasao sam. On je istakao da “Srbija hoce u Evropu i mora u Evropu, ali Kosovo ne moze nikuda iz Srbije, jer bi u tom slucaju Srbija licila na kucu bez temelja". “Nikakvo odvajanje Kosova ne dolazi u obzir i nikakav specijalni status pod stranim tutorstvom", porucio je lider SPO. On je naglasio da je prihvatljiva “samo siroka autonomija Kosova, u skladu sa platformom najsirih demokratskih prava i svetskih demokratskih standarda, uz saradnju sa Evropskom unijom, OEBS-om, Sjedinjenim Americkim Drzavama, Ujedinjenim nacijama, odnosno povratkom Jugoslavije u sve medjunarodne organizacije". “Razgovori, dogovori, pregovori - sve to 'da', samo ne nikakve ucene, pritisci i nametanje resenja gde ce biti Kosovo", rekao je Draskovic.

On je dodao da su se “o tome izjasnili vekovi" i dodao da “Njegos nikada nije video Kosovo, ali je samo o Kosovu pisao". “Nema ni jednog srpskog seljaka u mojoj rodnoj Hercegovini koji ce se tvrdje zakleti nego kada kaze 'kosovskih mi rana', iako pritom nikada nije video Kosovo", rekao je Draskovic, isticuci da Srbi “Kosovo nose u sebi, jer je to rodno mesto svih Srba".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /