subota, 25. april 1998.

Nema znakova dobre volje srpske strane

Lider DSK najostrije osudio “vono-policijske napade u selima decanske i djakovicke opstine" i rekao da i dalje “nema informacija o postojanju

Pristina, Beta. - Lider kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova izjavio je juce da su kosovski Albanci opredeljeni za mirno resenje pitanja Kosova i pozvao Beograd da prihvati pregovore sa legitimnim predstavnicima kosovskih Albanaca na neutralnom terenu.

Na konferenciji za novinare u Pristini, Rugova je, medjutim, istakao da za sada nema znakova dobre volje srpske strane, iako je, kako je naveo, albanska strana spremna za pregovore.

Nezavisno i neutralno Kosovo uz sve garancije za Srbe je najbolje resenje, a uvodjenje medjunarodnog civilnog protektorata bi bilo jedno prelazno resenje za Kosovo.

On je najostrije osudio vojno-policijske napade u selima decanske i djakovicke opstine i napade i provokacije u granicnom pojasu sa Albanijom.

Rugova je izjavio da i dalje nema informacija o postojanju formacija Oslobodilacke vojske Kosova, a pozvao je i vladu u Tirani da se oglasi povodom granicnih incidenata. Ocenjujuci sveukupno stanje na Kosovu kao veoma napeto, lider kosovskih Albanaca je od kosovskih Srba zatrazio da ne dozvole da budu izmanipulisani od strane ekstremnih snaga, a sve gradjane na Kosovu je pozvao na uzdrzanost.

Na pitanje kako komentarise prekjucerasnji poziv na dijalog predsednika SRJ Slobodana Milosevica upucen liderima kosovskih Albanaca, on je izjavio da “na to nema komentar".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /