subota, 25. april 1998.

DO KONACNE ODLUKE SUDA U SPORU OKO IMENA I IZGLEDA LISTA “BLIC"

“Novi Blic" postao “Glas javnosti"

Beograd. - Burno pre podne u redakciji “Novog Blica" (nezvanicno smo saznali da je u prostorijama NIP “Glas" u Vlajkovicevoj ulici boravila poveca ekipa finansijskih i trzisnih inspektora) rezultirala je kompromisnom odlukom: umesto “Novog Blica" od danas ce se na kioscima pojavljivati “Glas javnosti".

Crvena boja i prepoznatljiv prelom treba da razrese enigmu koju ce, svakako, imati citaoci “Blica" koji su se opredelili da umesto “starog" nastave da kupuju “Novi Blic".

Inace, NIP “Glas", koje je ustupilo prostor Manojlu Vukoticu za izdavanje lista “Novi Blic", te glavni i odgovorni urednik Vukotic i direktor stamparije ABC “Glas" Slavoljub Kacarevic juce su presavili tabak i Privrednom sudu u Beogradu uputili dokumentovan prigovor na resenje od cetvrtka, kojim je listu “Glas" nalozeno - pod pretnjom oduzimanja svih primeraka - da “prestane da ustupa prostor “Novom Blicu". U ovom prigovoru oni nastoje da dokazu da izmedju dva lista sa slicnim imenom nema mnogo podudarnosti, posebno insistirajuci na cinjenici da se “Novi Blic" stampa cirilicom - “pismu koje uz pravoslavni duh daje osnovne karakteristike celokupnom kulturnom, duhovnom i istorijskom nasledju Srpskog naroda" kako je doslovno napisano u prigovoru.

M. G.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /