subota, 25. april 1998.

SVETOZAR MAROVIC NA TRIBINI U NIKSICU

Menjacemo Milosevica ako se sam ne promeni

Jedino je stanje redovno na Dedinju, gde se samo menjaju vile, izjavio predsednik crnogorskog parlamenta

Niksic, Beta. - Predsednik crnogorske skupstine Svetozar Marovic izjavio je da “mi u Crnoj Gori i Jugoslaviji imamo dovoljno snage da promenimo Slobodana Milosevica ukoliko se on sam ne promeni".

Marovic je na preksinocnoj tribini gradjana u Niksicu rekao da predsednik Jugoslavije mora da radi u interesu cele zemlje, a ne samo svoje porodice. Predsednik crnogorskog parlamenta je istakao da Milosevic ne zeli da ispusti poluge uticaja na Crnu Goru “koje je imao preko intimne veze sa Momirom Bulatovicem". On je istakao da je Milosevic svojom politikom svuda podigao tenzije i da danas svuda postoji opasnost od napetosti i vanrednog stanja. “Jedino je stanje redovno na Dedinju, gde se samo menjaju vile", dodao je on.

Marovic je napomenuo da crnogorsko drzavno rukovodstvo jos nije dobilo poziv za proslavu Dana drzavnosti Jugoslavije. “To ne znaci da ga necemo dobiti", rekao je Marovic i napomenuo da Milosevic, ukoliko bi zvao crnogorske rukovodioce “ne bi imao resenje za Momira Bulatovica, do koga mu je stalo vise nego do Crne Gore".

Predsednik crnogorske Skupstine je odbacio optuzbe predsednika Socijalisticke narodne partije Momira Bulatovica da crnogorsko rukovodstvo vodi politiku koja je usmerena protiv Jugoslavije i da je crnogorski predsednik Milo Djukanovic otisao u inostranstvo da trazi podrsku za smenjivanje Slobodana Milosevica, sto je Bulatovic okarakterisao kao veleizdaju. “Djukanovic je jasno kazao da je Jugoslavija njegova drzava', rekao je Marovic i istakao da je politika crnogorskog predsednika usmerena ka demokratskom i ekonomskom napretku Crne Gore i brzom prikljucenju Jugoslavije Evropi.

Na drugoj strani imamo one koji se bore za zatvorene granice i sumnjaju odakle nam novac za socijalni program, rekao je Marovic i dodao da bez saradnje sa svetom nema zivota.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /