subota, 25. april 1998.

POSMATRACKOJ MISIJI OEBS PREZENTOVAN CENTRALNI BIRACKI SPISAK CRNE GORE

“Neidentifikovano oko 60.000 gradjana

Na izbore ce moci da izadju samo oni koji priloze dokument o svim potrebnim podacima, izjavio Branimir Gvozdenovic, pomocnik sekretara za razvoj

Podgorica. - U Republickom sekretarijatu za razvoj juce je Posmatrackoj misiji OEBS-a, koja ce pratiti naredne prijevremene parlamentarne izbore, prezentiran Centralni biracki spisak Crne Gore. Branimir Gvozdenovic, pomocnik sekretara za razvoj rekao je da se na Centralnom birackom spisku nalazi 466.701 birac, ali da za oko 60.000 punoljetnih gradjana nijesu kompletirani svi potrebni podaci kako bi mogli izaci na glasanje. On je naglasio da se ti gradjani mogu smatrati “neidentifikovanim licima" i pozvao organe lokalne samouprave da azuriraju posao na kompletiranju svih potrebnih pdataka za biracke spiskove. Kore Volan, sef Posmatracke misije OEBS-a interesovao se da li je u relativno kratkom peridu (do 10. maja) moguce sve te nedostatke otkloniti, narocito kad je rijec o nedostatku maticnog broja koji je po novom Zakonu o birackim spiskovima neophodna za glasanje.

Ilustrujuci koliko je to tezak posao Gvozdenovic je naveo podatak da u Crnoj Gori samo Zorana Vukcevica ima 37, koji bi trebalo da se pojave na izborima. Medjutim, za nekoliko njih nema svih neophodnih podataka, pa se postavlja pitanje da li je rijec o licima koja su (namjerno) pripisivana u cilju duplog glasanja, cega je na ranijim izborima bilo u izobilju, ili se radi o administrativnim greskama lokalne administracije.

Bilo kako bilo, na izbore ce moci da izadju samo oni gradjani koji priloze dokument o svim potrebnim podacima - naveo je Gvozdenovic, dodajuci da sami gradjani putem telefona mogu prijaviti svoje podatke u Centralnom birackom spisku.

B. I. Milicic

Samo SNP trazio disketu

Do sada je jedino Socijalisticka narodna partija Crne Gore (Momira Bulatovica) trazila da joj se dostavi disketa sa Centralnim birackim spiskom. Medjutim, kako je naglasio Gvozdenovic, do sada nijesu dali ni jednu primjedbu na rad Republickog sekretarijata za razvoj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /