subota, 25. april 1998.

SRPSKA NARODNA STRANKA O VRACANJU STARE DEVIZNE STEDNJE

“Iza Djukanovica stoji mafija"

Beograd. - Ako gradjani Crne Gore dobiju svoje devizne ustedjevine, bice to novac koji je predsednik Republike Milo Djukanovic zaradio svercom droge - rekao je Slobodan Vujosevic, poslanik Srpske narodne stranke Bozidara Bojovica u Vecu gradjana Skupstine SRJ, na jucerasnjoj konferenciji za novinare.

Vujosevic je istakao da se suma od 20 - 40 miliona nemackih maraka, koliko kosta vracanje devizne stednje crnogorskim gradjanima, ne nalazi u republickom budzetu i dodao da “i medjunarodna zajednica zna da je Djukanovic umesan u medjunarodni kriminal", kao i da “iza njega stoji mafija".

Isticuci da “samo u nedemokratskim rezimima isti ljudi mogu biti nosioci razlicitih politika", Vujosevic je rekao da Djukanovicevom “Programu za novi pocetak" nedostaje ono sto svaka promena podrazumeva, a to je odgovornost za stanje iz koga se zeli izaci. Prema njegovim recima, u SRJ nece biti bolje dok ne odu sa vlasti oni koji su odgovorni za polozaj u kome se nalazimo, a to je prvenstveno jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic, a odmah za njim i vodeca imena u Crnoj Gori, Milo Djukanovic i Momir Bulatovic.

Govoreci o referendumu o stranom posredovanju, Novica Stanic, potpredsednik SNS, istakao je da se ne treba plasiti posredovanja, nego diktata stranih sila, kakav je vec, na nasu stetu, postojao u slucajevima Slovenije, Republike Srpske Krajine i Bosne.

V. D.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /