nedelja, 26. april 1997.

Skok na lakat

"Dodjemo u sobu, TV sa satelitskom, Milos nadje RTS SAT, jebote, na njemu M.M." ... Ne - NE...Ne - " izvod: " - ...NE zaokruzi NE hi, hi, hi, hi, hi". Tih dana smo na istom kanalu gledali i Zvezda-Partizan, a! Mi smo nezadovoljni kako nas tretiraju mediji, mogucnosti za realizaciju nekih ideja ima malo, fale nam pare za projekte, nemamo ni za sebe para, gostujemo.

Pise Ivan Jevtovic

Subota 18. april

Imam burne snove u poslednje vreme. Probudio sam se u 9.40. Pijem engleski caj s mlekom i secerom, pricam sa svojima. Sisao sam na autobus broj 65, cuvena petarda iz naseg kraja. Nje nema, pa sam odpesacio do Fontana. (Znate onu staru: "Fontana, na, na, na, na, FONTANA? NA, NA, NA, NA, FONTANA, NA, NA, NA, NA, NA, NA, NA, NA, NA, NA, NA, NA...", pozdravljam sve "jazavce" - zaboravljeni potencijal NBG-a). I vozim se 75-icom, a kod sest kaplara ulaze kondukteri, sasvim NOVA pojava na NBG-u i pitam se, kao i moj buraz, iz kog su kraja ovi?

A kad smo vec u autobusu, pre nekoliko dana vracala se jedna fantasticna grupa iz Slovenije-TORPEDO, TURN AROUND QUARTET, VROOOOM. Da li citaoci znaju ko su spomenuti? Nekolicina! Ostali ce saznati toliko vremena jos imamo! Ja sam tada bio tuzan! Milos me je stalno zasmejavao, ali ne vredi. Vece pre toga izveli smo pozorisnu predstavu koju niko nikada ovde, kod nas, u BG, u SRBIJI? u SRJ... (pitajte moje prijatelje za kraj ove recenice). Na kraju predstave vezali su mi se u cvor zivci i glasne zice, i terao sam sve u picku materinu. Sutradan sam se izvinio svima. Katarza! Tih dana svi smo bili opravdano umorni. Sad s nestrpljenjem cekamo TEHNO CIRCUS U BG-u u Domu Omladine 25. aprila u 22 h.

U pozoristu B.B. u 11h predstavu "Carev zatocnik", Kundacina se dobro snasao, Vjera je opet zaboravila tekst, Suki je bio nezainteresovan - svi, ipak, mnogo volimo ovu predstavu. 12.40 u C-marketu kupujem 4 pomorandze i 2 banane - samo IO dindzi. U 13.30 pocinje prvi progon "Olivera Tvista" , rezija Nebojsa Bradic. 15.30 pocinje drugi pogon, ansambl Buhe radi punom "nogom". A posle: G. Zaric: "... Odlicno za ovu fazu rada... Prostor sa svim ulazima iskoriscen..." N. Bradic : "... Hteli smo da vidimo kako izgleda u celini ... sada da prenesemo na publiku..." LJ. Rsumovic: "... meni su rekli da ce ovo tesko ici u slobodnoj prodaji, ali ja sam sada ubedjen da..." LJ. Mrkic: "... neka vas ne plasi poduzi spisak primedbi, pisala sam krupno... Ivane... Ivane... Ivane... Ivane... "... Vratio sam se kuci 65-icom. ONA je dobro, ja sam dobro! Cuo sam se sa Anjom, bio je i Darjan kod nje, trazio sam i Ivana Tomica i Natasu Markovic, debeljko Milos se jos nije vratio iz KS-a, Vlajko verovatno svira negde, Lutkic Dejan leci kijavicu, Milena je jos u Sloveniji, Anja i Splica su se verovatno cule telefonom par puta, Srdjan je u NS-u, nadam se da su VROOOM i TRQ nasli vremena da probaju danas... Mislim na vas, pricam o vama, pisem o vama - prijatelji moji - nosioci jugo pasosa.

Nedelja 19. april

Hristos voskrese. Vaistinu voskrese.

Siv je dan, tera sve ukucane u istu sobu. Kod nas, vise tema, dug razgovor. Lepo je. Kad bi svi u ovoj zemlji hteli da se potrude da komuniciraju, da nadju nacina za ....A da, igrao sam "Virus" u Zvezdara teatru u 20.00. Bilo je puno. Predstava zivi, raste, ucim.

Ponedeljak 20. april

Na samom pocetku dana, posle 00.00, okupili smo se kod Milosa. Darjan nervozan, Anja depresivna, Natasa, kao i uvek, vesela, Milena dobra, Milos zainteresovan, Ivan zajebant, ja zbunjen. Bio je razgovor! Mi smo nezadovoljni kako nas tretiraju mediji, mogucnosti za realizaciju nekih ideja ima malo, fale nam pare za projekte, nemamo ni za sebe para, gostujemo u poz. BB sa Overlapping-om, tu su i Klinje i Furka, i ko zna koliko cemo ostati tu, itd. Sve je tacno. Ali... To vece u 20.00 su "Klinje" - nasa prva predstava, pre nje smo Lutkic i ja lopatama gradili pozoriste, Lutkic igra maestralno, i posle predstave mi pada napamet, pa kazem Darjanu: "Daki, mi igramo dvadeseti minut, od devedeset, i to je tek prva tekma, a vec smo dali i nekoliko golova. Posle biramo sta je, cetvrtfinale, polufinale ili finale."

Pre podne sam setao, pricao, smejao se, bilo je suncano, ali vetrovito. Ona i ja smo dobro. Rucali smo ribu, pili spricer i jedva se pokrili. Wonderfulj. Ipak na pocetku dana dogovorili smo se sta da uradimo za organizaciju Ethno circusa u subotu 25. aprila. Milos me je odbacio kuci (hvala Milose) i usput smo komentarisali ovaj cudni razgovor. Setili smo se Dakijevog monologa iz Maribora, pretposlednje noci, u nasoj sobi. Trebalo je da se ide u Ljubljanu, da se trasira - obavesti moguci gledalac o predstavi, i ubedi da kupi kartu, na bilo koji nacin. Razgovarali smo da li ima smisla da se ide u Ljubljanu zbog toga - ali Daki je imao viziju, i naredio Milosu i meni da moramo da idemo. Probudimo se mi u 8.00, doruckujemo kod tete: "Kruha, ima kruha he, he, he...", padala je kisa i svi su spavali, Daki: "... idite spavajte i vi... "Dodjemo u sobu, TV sa satelitskom, Milos nadje RTS SAT, jebote, na njemu M.M." "...Ne - NE...Ne -" izvod: "-... NE zaokruzi NE hi, hi, hi, hi, hi". Tih dana smo na istom kanalu gledali i Zvezda-Partizan, a!

Tako da ne znam sta valja, ali mi imamo potrebu da jedan drugom objasnimo, barem.

Utorak 21. april

Laksi snovi (hvala)! Trebalo je da imamo probu u deset, ali nas je g. Bradic zbog pomenutog progona castio duzom sovom, proba u 11.00. Uvodimo nove ideje, ubrzavamo radnju, sukobimo se. Marija Milenkovic treba da menja klinku u "Virusu", veceras u Pancevu, cekam nju i Pavla, maksis taksis i evo nas u Zvezdari, kao i obicno cekamo Ruzu. Kad se pojavi, eto dogadjaja, dobar izgovor para ... Majka mi je pominjala poslasticarnicu Popovic u koju sam otisao odmah posle upoznavanja sa scenom i akustikom sale. Kupih joj par kolaca za jutarnju kafu. Prvi put da sala na Virusu nije puna na prvoj predstavi u 17h, ali odlicna reakcija, devojka u prvom redu rasplakana. Katarza. U 20.00 prepuno, ali je pala kisa pred predstavu i mi: Mrgud, Ruza, Ljilja, LJuba, Natasa, Vesna, Marija, Pavle, Voja i ja nemamo "dupli pas", pokusavamo "solo prodorima". Publika tiha, osim dvoje, bradonje iz petog, sestog reda, koji me je od samog pocetka predstave nemilosrdno dekoncentrisao svojim idiotskim smehom punim cinizma, i devojka iz prvog reda koja je ostala i na drugoj predstavi. Nabio sam lakat desne ruke na samom kraju prve predstave, u devetoj slici (druga predstava) na repliku: - ... Znam da su nas zezali da u istoj prodavnici kupujemo vino... (i) ... Moras i moras, da bismo stigli do izgrizenih noktiju moje sestre ... "udarim u sto rukom tako da mi iskoci levo rame (odmah ga vratim replika:"---), a na kraju iste scene me Natasa osine ispod nosa, na samom kraju druge predstave se bacim na isti bolni lakat! Kisa i nije morala da padne.

Marija je odlicno uskocila, sto kaze Ruza: "to je za nju..."

Deca losih muzicara su pre svoje, nase, 12 scene gledali Kinder-Partizan, i eto ocekivanog rezultata. Kad mi igramo Virus, neko od nasih gubi u basketu. Pozarevac, pozorisni dani Milivoje Zivanovic, festival najboljih predstava, to vece je Zvezda igrala revans finala u BG-u sa Mesom, i poraz. Tada nam je najavljeno da ce porodica sedeti u cetvrtom redu, i nista. Valjda ce sutra na fudbalskom derbiju regiona Jugoslavija-Koreja biti vise zadovoljstva za naciju, bilo bi nezgodno da...

Sreda 22. april

Jutros sam se setio da sam napisao samo prvi dan ovog dnevnika i da ce me profesorka mozda kazniti neodlaskom na eskurziju. Ukljucim bojler, kucam, cujem se s kim treba da se cujem i hitam u grad. Kod Fontane ulazim u privatni bus 75 - karta 3 dindzi, na vokmenu slusam redom: Sach boogie, Rosemarie- Lenndz Kravitz, Crosstowntrafic (uplovljava 75 u Zeleni venac), Voodoo chile (penjem se stepenicama u maticno pozoriste) - off.

Cekam u glumackom (najbolji) bifeu poziv na scenu, usput kenjam s kim stignem. Sidjem na scenu, nisam morao ni da dolazim, salim se!?! Juce su ispred Doma omladine pocele "demonstracije" - ekipa E.C. deli pozivnice za 25. u 22h. Danas sam se i ja njima pridruzio - "... mi smo se nasli, da li znas gde ces ti, mi smo se sve dogovorili da li znas s kim ces ti, ja dobro znam da samo jedna ovakva trupa postoji kod nas, i zato TORPEDOOOO, rado bi ga gledo, Torpedooo, kaze do vidjenja bedo....." Karte za predstavu idu iznenadjujuce dobro, Daki: "... morali smo da napravimo karte sa hologramom posto, su pokusali da fotokopiraju..."

Utakmica nedelje Jug-KOR. Ha, Ha, Ha... Poruka svim ljubiteljima fudbala od coveka koji je trebao da se bavi fudbalom (ocigledno zar ne) (podmladak Pariz Sent Zermena) - ako odemo (sumnjam, mada sam rodjeni optimista) u Francusku gledajte te utakmice kao sto mi Jugosi gledamo one idiotske americke kecere (sve je jasno Stankovic ide u ... Ognjenovic ide u ... itd.) A Deju Nasionala izazivam preko novina na tekmu jedan na jedan, makar to bilo i na pescanim terenima na Slovenskoj plazi, znaci kopacki bez.

Posle toga sta se desavalo, saznace se ima vremena. Toliko od mene, sada je 4.53, dobrojutro. Ocena za rad: 2 - (sasvim o.k.)

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /