utorak, 28. april 1998.

ALUN ROBERTS, PORTPAROL IPTF

Srpska policija u Drvaru

Banjaluka, Beta. - Portparol medjunarodnih policijskih snaga (IPTF) Alun Roberts najavio je da ce danas u Livnu biti potpisan sporazum o rekonstrukciji policije u Kantonu 10 Federacije BiH, na cijem podrucju se nalazi Drvar.

Roberts je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da ce tim sporazumom 26 srpskih policajaca biti rasporedjeno na duznost u ovom kantonu. U Drvaru ce raditi 15, a u Livnu 11 srpskih policajaca. “Potpisivanju sporazuma o rekonstrukciji policije u Livnu prisustvovace i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN Elizabet Ren, koja ce posle toga posetiti Drvar i razgovarati sa tamosnjim Srbima i Hrvatima", rekao je Roberts. On je potvrdio da su posle proslonedeljnih dogadjaja u Drvaru u dva srpska sela u okolini grada ponovo zastrasivani Srba i rekao da je svih 1. 500 Srba povratnika odlucilo da ostane na svojim ognjistima.

“U Drvaru se nalaze sestorica Srba, predstavnika lokalne vlasti, koji su tamo otisli prekjuce i koji ce snimiti situaciju kako bi informisali svoje komsije, koje su napustile ovo mesto", dodao je Roberts. Portparol IPTF-a je naglasio da ce IPTF i SFOR uciniti sve da se stanje u Drvaru normalizuje i da se svi njegovi zitelji osecaju bezbedno.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /