utorak, 28. april 1998.

U MARTU POVECAN PROMET U TRGOVINI

Rastu i prodaja i zalihe

Beograd, Beta. - Vrednost prometa robe u martu, u odnosu na februar, u trgovini na malo porasla je za 12 odsto, a u trgovini na veliko za 25 odsto. Prema najnovijim podacima Saveznog zavoda za statistiku, koji se odnose na drustveni sektor, zalihe robe u trgovini na malo poslednjeg dana marta bile su vece za cetiri odsto, a u trgovini na veliko za tri odsto nego krajem februara.

U Srbiji je zabelezen veci rast prometa, uz veci rast zaliha u maloprodaji nego u Crnoj Gori. Maloprodajni promet i zalihe u Crnoj Gori porasli su za po tri odsto, dok je u Srbiji taj promet bio veci za 13, a zalihe vece za cetiri odsto. Promet na veliko u Crnoj Gori je porastao za tri odsto, dok je u Srbiji povecan za 26 odsto, a promet je pratio rast zaliha u obe republike za po tri odsto.

U prva tri meseca, u odnosu na isti period prosle godine, promet robe u trgovini na malo bio je vecio za 41 odsto u tekucim cenama, a 24 odsto u stalnim cenama. Promet robe u trgovini na veliko povecan je za 26 odsto u tekucim cenama, odnosno za 14 odsto u stalnim cenama.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /