utorak, 28. april 1998.

SAVEZ EKONOMISTA CG ORGANIZUJE SAVETOVANJE U HERCEG NOVOM OD 29. DO 30. APRILA

Elementi za novu ekonomsku paradigmu

Cilj savjetovanja nije da se ukaze na ogranicenja postojecem makroekonomskom sistemu, vec da se traze rjesenja i u okviru postojecih ogranicenja, istakao je na konferenciji za novinare dr Veselin Vukotic, predsjednik Saveza ekonomista Crne Gore

Podgorica. - U organizaciji Saveza ekonomista Crne Gore, od 29. do 30. aprila u Herceg Novom (hotel “Plaza") bice odrzano savjetovanje na kome ce ucestvovati vise od 300 ekonomista iz Crne Gore i Srbije, te gostiju iz inostranstva i bivsih jugoslovenskih republika, saopsteno je juce na konferenciji za novinare u Podgorici. Ovo je prvo savjetovanje koje samostalno organizuje Savez ekonomista Crne Gore, istakao je dr Veselin Vukotic, predsjednik Saveza i profesor na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Najavljujuci skup kao “Savjetovanje PMB" (preduzetnistvo, marketing, biznis), dr Vukotic je istakao da cilj savjetovanja nije da se ukaze na ogranicenja u postojecem makroekonomskom sistemu, vec da se traze rjesenja i u okviru postojecih ogranicenja.

Na savjetovanju i Djukanovic

Prema ranijoj ideji, savjetovanje ekonomista u Herceg Novom trebalo je da otvori Milo Djukanovic, predsjednik Crne Gore. Posto je predsjednik zauzet spoljnopolitickim aktivnostima (posjeta SR Njemackoj), on ce se na savjetovanju pojaviti u cetvrtak, 30. aprila.

Napominjuci da savjetovanje u Herceg Novom treba da bude drugacije od ostalih, dr Vukotic je najavio cetiri tematska bloka: referati i diskusija, berza preduzetnickih ideja, predstavljanje firmi i okrugli sto na temu “Obrazovanje i biznis - partneri u razvoju". Kada je rijec o berzi preduzetnickih ideja, cilj je da ih autori na savjetovanju prezentiraju potencijalnim investitorima. Na savjetovanju ce, kako je saopsteno, biti prezentirano i pet velikih crnogorskih biznis ideja, s ciljem da se za njih zainteresuju poslovni ljudi iz inostranstva. Osim toga, savjetovanje ce biti iskorisceno i za prezentaciju nekoliko crnogorskih firmi, od kojih ce dvije (Centar za preduzetnistvo, JP “Morsko dobro") ponuditi i konkretne projekte. Za savjetovanje je priredjen i zbornik od 56 radova iz razlicitih oblasti ciji su autori vecinom iz Crne Gore, dok su tri autora iz inostranstva. Predstavljajuci pomenuti zbornik, mr Petar Ivanovic je naglasio cinjenicu da su 24 autora objavljenih radova mladji od 35 godina.

Najavljujuci savjetovanje kao dio novog angazmana Saveza ekonomista Crne Gore, dr Veselin Vukotic je istakao namjeru da se u Crnoj Gori stvaraju elementi za jednu novu liberalnu ekonomsku paradigmu i crnogorsku ekonomsku skolu misljenja.

D. Vukovic

Medju gostima i Zivko Pregl

Na savjetovanje u hercegnovskom hotelu “Plaza" iz Slovenije ce stici Zivko Pregl, upamcen kao potpredsjednik proreformisticke jugoslovenske vlade Ante Markovica. Gospodin Pregl se sada bavi privatnim biznisom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /