utorak, 28. april 1998.

JUCE U EREZU

Sahranjena devetorica Albanaca

Erez, Beta-AFP. - Oko hiljadu ljudi prisustvovalo je juce u Erezu sahrani devetorice Albanaca, ubijenih proslog cetvrtka u sukobima sa jugoslovenskom vojskom na granici sa Albanijom. Lokalni predstavnik Demokratskog saveza Kosova Kvitim Fertesani rekao je na sahrani da su “samo cetiri osobe ubijene iz oruzja, dok su ostale masakrirane".

Jedan od prisutnih koji je govorio na sahrani rekao je da bi voleo da su umesto slika poginulih mladica, tu bile slike dece sefova diplomatije Francuske, Nemacke i Rusije Ibera Vedrina, Klausa Kinkela i Jevgenija Primakova, “jer nam se svet ocigledno ruga". Predsednik Komiteta za ljudska prava za Djakovicu Sokol Dobruna je izjavio da “Srbi nisu narod, vec kanibali". “Zbog onoga sto su radili na Kosovu i u Bosni sa zenama, decom i starcima, branicemo Kosovo bez obzira na cenu", rekao je Dobruna.

Tokom sahrane, jedan vojni helikopter u niskom letu nadletao je groblje u Erezu, izvestava Frans pres. U selu Slup, prekjuce je sahranjena druga grupa od devet Albanaca ubijenih u istom incidentu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /