utorak, 28. april 1998.

MIROSLAV KALUDJEROVIC, DIREKTOR TREZORA “MONTENEGROBANKE" O ODUZIMANJU 1,2 MILIONA MARAKA NA BEOGRADSKOM AERODROMU

Rec je o politickoj manipulaciji

Podgorica, Beta. - Oduzimanje 1,2 miliona nemackih maraka predstavnicima “Montenegrobanke" na Aerodromu Beograd “tipicna je politicka manipulacija", izjavio je direktor sektora trezora te banke Miroslav Kaludjerovic. Policija je na surcinskom aerodromu pre tri dana oduzela 1,2 miliona maraka beogradske filijale “Montenegrobanke", koje su Kaludjerovic i izvrsni direktor “Montenegrobanke" Zarko Smolovic nameravali da dostave centrali banke u Podgorici.

“Ovlascen sam da, kao direktor, organizujem prenos deviznih sredstava. Zato sam i 24. aprila posao u Beograd da donesem devize u trezor u Podgoricu. Radi se o redovnom poslu. To su sredstva nasih komitenata koji imaju otvorene devizne racune kod ’Montenegrobanke’", preneli su izjavu Kaludjerovica podgoricki mediji. On je dodao da “ranije nije bilo problema" kod prenosenja deviza i negirao navode iz medija da je devize koje je nosio, policija pronasla rutinskom kontrolom prtljaga.

Kaludjerovic je rekao da je sa Smolovicem odmah po dolasku na beogradski aerodrom prijavio policiji da prenose devize sa pratecom dokumentacijom, nakon cega im je potvrdjeno da novac mogu da unesu u avion. Prema njegovim recima, policija ih je neposredno pre ulaska u avion zaustavila i vratila na punkt gde im je provobitno odobren ulazak u avion, i tada je novac ponovo prebrojavan i dokumentacija pregledana.

Za to vreme nacelnik za suzbijanje privrednog kriminala SUP Beograda “vise se bavio telefonskim razgovorima i odlaskom u druge prostorije, nego razgovorom sa nama", dodao je Kaludjerovic. “To me jos vise ucvrscuje u uverenje da se ovde ne radi o finansijskom ili deviznom prekrsaju, nego o svojevrsnoj politickoj manipulaciji", rekao je on. Kaludjerovic je dodao da je sa Smolovicem proveo noc u beogradskom SUP-u, gde su imali korektan tretman i da su pusteni sutradan, 25. aprila oko 14.30 sati. On je izrazio ocekivanje da ce oduzete devize danas biti vracene “Montenegrobanci".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /