utorak, 28. april 1998.

NOVI ORUZANI SUKOBI NA ALBANSKO-JUGOSLOVENSKOJ GRANICI

Tri Albanca poginula u napadu na jedinicu VJ

U drugom napadu kod zeleznicke stanice Mala Krusa ranjeni milicajci Bojan Nikolic i Srdjan Ilic

Pristina, Beta. - Tri Albanca su poginula, a cetvorica ranjena pretprosle noci u napadu grupe naoruzanih Albanaca na jedinicu Vojske Jugoslavije (VJ) koja obezbedjuje granicu prema Albaniji zapadno od Decana, saopstio je Medija centar koji je osnovalo Udruzenje novinara Srbije.

Pozivajuci se na Komandu pristinskog korpusa, Centar navodi da se napad na jedinicu VJ dogodio pretprosle noci oko tri sata i prenosi procene da je cilj napada bio “da se albanskim ekstremistima omoguci unosenje oruzja iz Albanije". Vojni istrazni organi pronasli su na mestu sukoba vece kolicine oruzja i vojne opreme, a u blizini su otkrivena sklonista, zemunice i bunkeri koje su sagradili albanski ekstremisti. Ranjenim napadacima ukazana je medicinska pomoc u vojnim bolnicama.

Medija centar saopstio je i da su prosle noci 45 minuta posle ponoci u napadu na policijski punkt kod zeljeznicke stanice Mala Krusa ranjena dva policajca Policajci - Bojan Nikolic, koji je ranjen u rame i vrat, i Srdjan Ilic, kojem je povredjena ruka, prebaceni su u Klinicko-bolnicki centar u Pristini i oni su, prema izjavama lekara, van zivotne opasnosti. Na policijski punkt pucano je iz rucnog bacaca iz automobila BMW strane registracije, a u napadu, ekstremisti su koristili i jedan kamion i automobil marke “lada". Policija je na mestu napada pronasla rucni bacac, nekoliko neispaljenih mina i drugo oruzje, dodaje se u saopstenju Medija centra.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /