utorak, 28. april 1998.

POSLE POSETA LONDONU, PARIZU, RIMU I VASINGTONU

Djukanovic danas u Bonu

Pored razgovora sa Klausom Kinkelom, crnogorski predsednik ce posetiti Fondaciju “Fridrih Erbert", Trgovinsko-industrijsku komoru Bona i susresce se s vladikom srednjoevropskim Konstantinom

Podgorica. - Predsjednik Republike Crne Gore danas prijepodne putuje u dvodnevnu zvanicnu posjetu Saveznoj Republici Njemackoj, dogovorenu jos 19. marta prilikom posjete sefa njemacke diplomatije Klausa Kinkela Beogradu.

Crnogorski predsjednik putuje u Bon nakon veoma uspjele evropsko-americke turneje. Pocetkom ovog mjeseca Djukanovic je boravio u Londonu, zatim u Parizu i Rimu, a prije dva dana vratio se iz petodnevne posjete Vasingtonu i Njujorku gdje je dobio punu podrsku demokratskim i reformskim procesima u Crnoj Gori i usaglasio svoje politicke pogleda na aktuelnu krizu u SRJ izazvanu dogadjajima na Kosovu. “Na putu da rjesavas kljucni problem SRJ, i njenu integrisanost u medjunarodnu zajednicu", pise jucerasnja podgoricka “Pobjeda", predsjednik Crne Gore “stize u Bon sa renomeom drzavnika ciju su politiku ovjerila neskrivenom podrskom i konkretnim mjerama pomoci SAD i tri najuticajnije clanice Evropske unije".

Kako je predvidjeno, predsednik Djukanovic ce u Bonu, pored razgovora sa svojim domacinom ministrom insotranih poslova Klausom Kinkelom, u Fondaciji “Fridrih Erbert" govoriti o aktuelnom trenutku Crna Gora, a posjetice i Trgovinsko-industrijsku komoru Bona. Prema “Pobjedinom" izvoru Djukanovic bi trebalo da se sretsne i sa vladikom srednjoevropskim Knstantinom u rezidenciji Peterzberg, koja ce inace biti sjediste crnogorskog predsjednika tokom njegovog boravka u SR Njemackoj.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /