utorak, 28. april 1998.

VELIKA AKCIJA POLICIJE U SELU GLODJANE

"Ubijeno osam albanskih terorista"

Decani, Beta. - Pripadnici ministarstva unutrasnjih poslova Srbije izveli su juce opseznu akciju u selu Glodjane, gde se, prema tvrdnjama policijskih izvora i mestana Decana, nalazi operativni stab ilegalne Oslobodilacke vojske Kosova (OVK), saznaje agencija Beta. Visoki policijski funkcioner u Decanima rekao je Beti da je u trocasovnoj akciji "ubijeno osam albanskih terorista i obezglavljeno jos jedno cvrsto teroristicko uporiste". On je naveo da je policija u toj akciji koristila oklopna vozila i automatsko oruzje. Prema tvrdnjama mestana Decana, Srba i Crnogoraca, obliznje Glodjane je vazilo za jedno od najjacih uporista OVK.

Ni posle jucerasnje akcije nista se nije saznalo o sudbini osmoro Srba, koje su poslednjih dana, kako tvrde srpski izvori, albanski teroristi oteli iz sela Dasinovac, Gornji Ratis i Pilip i odveli u Glodjane. U Crvenom krstu Decana takodje jos nista ne znaju o otetim Srbima: Milosu i Milici Radunovic, Slobodanu Radosevicu, Milki i Milovanu Vlahovic, Dari i Vuku Vujosevic, kao i Branki Stamatovic.

Pristinski dnevni list na albanskom "Koha ditore" je objavio da je Oslobodilacka vojska Kosova streljala pet Srba iz te grupe, ali nije objavio njihova imena. Policija je nastavila akciju. O dogadjajima u Glodjanu nije izdato zvanicno saopstenje ministarstva unutrasnjih poslova Srbije. Izvori kosovskih Albanaca takodje nisu nista saopstili o akciji u Glodjanu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /