sreda, 29. april 1998.

GENERALSTAB VOJSKE JUGOSLAVIJE O GRANICNOM INCIDENTU KOD KARAULE KOSARE

Lakse povredjena dva vojnika

Beograd, FoNet. - Generalstab Vojske Jugoslavije (VJ) saopstio je juce da su u granicnom incidentu, koji se dogodio juce oko tri sata ujutru, a u kome su "likvidirana tri, a zarobljena cetvorica terorista", lakse povredjena i dva vojnika po ugovoru.

"U teroristickom napadu na jedinicu VJ koja obezbedjuje drzavnu granicu izmedju karaula 'Kosare' i 'General Pavle Ilic', koji se dogodio 27.04.1998. godine oko 3.00 casova, likvidirana su tri, a zarobljena cetvorica terorista. Zaplenjeno je 12 automatskih pusaka, veca kolicina municije i minsko-eksplozivnih sredstava i znatna kolicina vojne opreme", navodi se u saopstenju Informativne sluzbe Generalstaba VJ.

"U ovom granicnom incidentu lakse su povredjeni vojnici po ugovoru Milojkovic Tomislava Dragan, rodjen 1972. gdoine u Nisu i Djordjevic Slobodana Dragan, rodjen 1969. godine u Nisu. Povredjeni vojnici zbrinuti su u Vojnoj bolnici u Nisu i dobro se osecaju", dodaje se u saopstenju.

Generalstab VJ dalje saopstava da je "povodom tendencioznih, zlonamernih i neosnovanih konstrukcija koje plasiraju neka sredstva informisanja koja na albanskom jeziku izlaze na Kosovu i Metohiji, iz Komande Pristinskog korpusa potvrdjeno da u aktivnostima pojacanog obezbedjenja drzavne granice i sprecavanja pokusaja ubacivanja terorista i oruzja iz Albanije na teritoriju SRJ drugih posledica po pripadnike Korpusa nije bilo".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /