sreda, 29. april 1998.

SLUZBA ZA INFORMISANJE TRECE ARMIJE VJ DEMANTOVALA SAOPSTENJE MEDIJA CENTRA IZ PRISTINE

Uhapseni Albanci nisu ranjeni

Cetvorica Albanaca nalaze se u Vojnom sudu u Nisu u kojem se sudski obradjuju u postupku koji vodi istrazni sudija potpukovnik Radenko Miladinovic

Nis. - U sluzbi informisanja KOmande Trece armije VJ juce su demantovali saopstenje Medija centra u Pristni da su u toku noci 27. aprila prilikom napada grupe naoruzanih Albanaca na jedinice VJ u blizini jugoslovensko-ablanske granice ranjena cetiri Albanca.

"Ova cetiri Albanca nisu ranjena vec su samo uhapsena i nalaze se u Vojnom sudu u Nisu u kojem se sudski obradjuju u postupku koji vodi istrazni sudija tog suda potpukovnik Radenko Miladinovic", receno je "Nasoj Borbi" u sluzbi informisanja Komande Trece armije uz objasnjenje da je zabuna nastala jer su uhapseni Albanci zbog ucesca u napadu bili delimicno okrvavljeni.

Medija centar u Prisni koji je osnovalo Udruzenje novinar aSrbije saopstilo je prekjuce pozivajuci se na Komandu pristinskog korpusa da su u tom napadu trojica Albanaca poginula, dok su cetvorica ranjena. U Vojnom sudu juce nije bilo moguce dobiti preciznije informacije o trojici uhapsenih albanaca jer je "ovlasceni" istrazni sudija Miladinovic bio van kancelarije.

Z. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /