sreda, 29. april 1998.

FILIP VUJANOVIC, PREDSEDNIK VLADE CRNE GORE

Zbog Milosevica ne treba rusiti SRJ

Cetinje, Beta. - Predsednik crnogorske vlade Filip Vujanovic izjavio je juce na Cetinju da je Slobodan Milosevic “krajnje privatizovao" funkciju predsednika SR Jugoslavije, ali da “zbog njega ne treba rusiti SRJ". “Nepozivanjem crnogorskog predsednika Mila Djukanovica i predsednika parlamenta Crne Gore Svetozara Marovica na proslavu dana drzavnosti SRJ, Milosevic je napravio politicki neprimjeran i neprihvatljiv potez", ocenio je Vujanovic na konferenciji za novinare.

On je rekao da je dan jugoslovenske drzavnosti podrazumevao da svi predstavnici drzavnih organa Crne Gore dobiju poziv za prijem, ali je “Milosevic ocigledno odlucio da ne pozove Djukanovica i Marovica". “Time se iskazuje i jedan odnos nerazumijevanja onoga sto Crna Gora cini u naporima da svoje snazne diplomatske kontakte iskoristi i za afirmaciju SRJ i prevazilazenje svih njenih aktuelnih problema", ocenio je crnogorski premijer. On je istakao da takav odnos ne koristi ni Crnoj Gori, ni Srbiji, ni SRJ.

Na pitanje novinara do kada ce Crna Gora da “trpi neprimjereno ponasanje" jugoslovenskog predsednika, Vujanovic je rekao da “SRJ ne sme da zavisi od bilo kog pojedinca, partije ili koalicije". “Iako je ponasanje Milosevica, prilikom proslave Dana drzavnosti, za nas bilo uvredljivo, to ne znaci da zbog njega treba da rusimo SRJ", rekao je Vujanovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /