sreda, 29. april 1998.

NACELNIK UPRAVE BEZBEDNOSTI VJ SA STRANIM VOJNIM IZASLANICIMA

Albanija igra aktivnu ulogu

Beograd, Beta. - Nacelnik Uprave bezbednosti Vojske Jugoslavije general-pukovnik Aleksandar Dimitrijevic informisao je juce strane vojno-diplomatske predstavnike u Beogradu o dogadjajima na jugoslovensko-albanskoj granici 26. i 27. aprila, javio je Radio Beograd. On je obavestio vojne izaslanike o pojedinacnim incidentima u poslednja dva dana i izneo podatke o ukupnoj kolicini zaplenjenog oruzja, minsko-eksplozivnih sredstava i opreme, koje su albanski teroristi pokusali da u periodu od 16. do 26. aprila ilegalno unesu u SR Jugoslaviju.

“Dimitrijevic ih je obavestio i o nameri politickih lidera kosovskih Albanaca da sutra, u vreme sastanka Kontakt-grupe, organizuju sire demonstracije kao vid pritiska na medjunarodnu zajednicu i upozorio da bi te demonstracije mogle biti zloupotrebljene", navodi Radio.

General Dimitrijevic je naveo da je VJ, “stiteci drzavnu granicu od albanskih terorista", zaplenila oko 250 automatskih pusaka, 20 mitraljeza i puskomitraljeza, cetiri bestrzajna topa, pet rucnih bacaca i oko 200 mina, oko 5.500 rucnih bombi, blizu 200.000 metaka raznih kalibara i vise od 500 municijskih kutija i okvira. Zaplenjeno je i oko 60 vojnih uniformi i velika kolicina eksploziva, upaljaca, stapina i ostalih sredstava za tu namenu.

Nacelnik Uprave bezbednosti VJ obavestio je strane vojne predstavnike i o prvim rezultatima istrage nad cetvoricom uhvacenih terorista, koji “potvrdjuju da se organizatori teroristickih aktivnosti nalaze na Kosovu i Metohiji i da Republika Albanija igra aktivnu ulogu u tome". On je inostranim vojnim ataseima obecao da ce ih pravovremeno obavestavati o rezultatima istrage koja je jos u toku i zatrazio od njih da svoje vlade “konkretno informisu o svim zbivanjima na Kosovu i Metohiji, kako bi se eliminisale sve opasne posledice koje bi mogle da proizadju".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /