sreda, 29. april 1998.

PATRIJARH PAVLE PO POVRATKU IZ AMERIKE POVODOM USAGLASAVANJA USTAVA SPC

Ima jos problema ali treba biti strpljiv

Beograd - Patrijarh srpski gospodin Pavle po povratku iz Sjedinjenih Americkih Drzava gde je boravio povodom usaglasavanja ustava crkve u Americi sa Ustavom Srpske pravoslavne crkve u otadzbini , juce je novinarima izjavio da problema oko ove teme jos ima ali da treba biti strpljiv i govoriti blagim recima, a cvrstim argumentima.

“Prisustvovali smo crkveno narodnom Saboru u vezi sa zajednickim Ustavom koji se vec nekoliko godina priprema i koji je principijelno primljen . Ostale su jos neke stvari da se dorade. Verujem da ce to biti na opstu korist, i nase crkve i crkve u inostranstvu jer smo mi jedno telo i jedna Crkva u Hristu".

Ukazujuci na to da problema jos ima , jer je tokom takozvanog americkog raskola crkva u SAD sve do 1992. godine bila odvojena od matice, patrijarh je rekao: “Bez muke se sablja ne iskova, bez muke se pesma ne ispoja, ali bitno je da se teskoce ne povecavaju , nego da se resavaju na miran nacin. Da nam reci budu blage , a dokazi jaki , jer kad god dokazi nisu jaki, reci su tada najjace. Iza nas treba da stoji istina , da budemo strpljivi, ima vremena, istina ce pobediti", istakao je patrijarh Pavle.

J. Kocijan

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /